Angliában meg van szabva a minimum hőmérséklet egy bérelt házban?
Vannak szabvány minimum hömérsékleti értékek amiket elviekben előírnak lakóingatlanok, irodák, üzemi területek esetén
Én anno a szakmunkás iskolában tanultam ezekről...
Igy a magyar előírásokat el tudom neked mondani...
Magyarországon lakóhelyiségekben (szobákban) a min hömérsékleti szabvány 20 celsiusfok, irodákban ahol űlő munkát végeznek 20 celsius fok, ipari üzemek üzemi területein ahol fizikai munka folyik minimum 12 celsius fok,raktárakban 18 celsius fok,
A lakóterek mellékhelyiségeiben 18 celsius fok, de kötelező olyan fűtást tervezni amivel szükség esetén lehessen emelni ezta hőmérsékletet(pl: kisgyerek fürdetése esetén)
Ezek az értékek központilag megoldott(központifűtás) esetére igaz ahol vagy a társasház oldja meg saját közös kazánnal a fűtést, vagy pedig távfűtés van
Az egyedi fűtésekre igazából nincsenek ilyen szabályok, mert ott az ott lakó saját maga gondoskodika fűtésről)
tehát egy ilyen esetben amit leírtál szerintem csak a bérleti szerződésben lehetne erről írásban megállípodni, aminek a megvalósításához a bérbeídó köteles a technikai feltételeket biztosítani, megteremteni.
Én a magyar szabályokról írtam, az angolt nem ismerem.
De mindenestre nem hiszem hogy nem várható el joggal egy bérlemény normális fűtésének megteremtése.
kell beszélni a bérbeadóval, vagy keresni kell egy másik bérlakást...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!