Kezdőoldal » Otthon » Rezsi » Nem röhejesen kevés, ez a...

Nem röhejesen kevés, ez a 210kWh-ás határ amit az új rezsicsökkentésnél megszabtak korlátnak?

Figyelt kérdés
Egyedül élek, és szinte alig vagyok itthon, mivel folyamatos, 12 órás műszakban dolgozom, igaz van egy akváriumom, de ezen kívül semmi extrém enegriapazarló dolgot nem csinálok, sokkszor még a TV se megy napokig, mégis simán átlépem a 210kWh-ás határt, így nem értem, hogy honnan veszik az adatot miszerint az ország 2/3-át nem érinti az új rezsicsokkentési változás. Ti belefértek ebbe a keretbe?
2022. júl. 13. 22:41
A kérdező szavazást indított:
Igen, beleférünk.
Kb ezen a határon vagyunk
Nem, ennél több a fogyasztásunk.
41 szavazat
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Nem, nem is értem, pedig nagyon kicsi a lakás, minden a legújabb energiatakarékos, semmi extránk nincs. Na jó, van légkondi de nem használjuk eszetlenül csak ha tényleg nagy a hőség akkor pár perc, aztán kikapcs. De most visszanéztem és a légkondi előtt se fértünk volna bele ebbe a keretbe, ami nevetséges, mert olyan kicsi lakásban lakunk ketten a párommal…. Nem értem, és azt se tudom honnan spóroljak? Húzzam ki a hűtőt?! Teljesen elkenődtem
2022. júl. 13. 22:45
 2/8 anonim ***** válasza:
81%

Mi Home office-ban vagyunk ketten. Szóval 2 gép megy éjjel nappal + tv + mosogatógép időnként.

És így lett a múlthavi számlánk 130 kwh, előtte is 110-130 között volt.

Nem tudom, hogyan tudunk ilyen energia takarékosak lenni o.O

2022. júl. 13. 22:48
 3/8 anonim ***** válasza:
85%
Nagyon kicsi. Gáznál is 144 köbméter/hó. Rokon háza lakatlan 40köbmeter/hó őrlángos fütés 3 konvektorral. 16 fok bent. Igaz nyáron nem kell füteni de télen simán átlépné ha lakot lenne....
2022. júl. 13. 22:51
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
De.
2022. júl. 13. 22:55
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

#2: Nem számoltad bele a bojlert. Az min 75 kWh havonta pluszba, annak is benne kell lennie a 210-ben majd.

Mi sem férünk bele. Összesen 300 kWh körül fogyasztunk, a nappalink önmagában épp beleférne mert az 210 kWh.

2022. júl. 13. 23:22
 6/8 A kérdező kommentje:
Nem riagatnék senkit, de apám évekig dolgozott az E-On egyik alvállakozójánál és cserélte a villanyórákat. Volt nem egy esete, mikor a csere után reklamáltak, hogy az addigi kedvező fogyasztásuk egyszeriben több lett, szóval #2-es, lehet hogy most keveset mér az órátok, de előfordulhat, hogy miután meglesz majd az óracsere, azthiszem 10 évente cseréli a szolgáltató, akkor meg több lesz
2022. júl. 13. 23:33
 7/8 anonim ***** válasza:
88%
#2 vagyok. Azért nem számoltam bele a bojlert mert nincs :) Távhős fűtés van, ez adja a melegvizet is.
2022. júl. 14. 00:22
 8/8 anonim ***** válasza:
100%

Ketten vagyunk szintén dolgozunk müszakban. Még tv-nk sincs csak laptop amit néha kapcsolunk be.

Mosogatògép sincs.

Mosògép mikrò bojler és kb ennyi amivel màr el is ment az àltaluk adott keret.

2022. júl. 14. 12:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!