Mit gondoltok a túrázásra szánt napelemes töltőkről?
Egyelőre érdeklődés szintén kutatok, itthonra vennék napelemet. Nem tetőtéri lakásban lakom, szóval a délelőtti órákban tudnám kitenni az ablakba. Szerintetek tudnék vele tölteni, ne adj isten laptopot vagy egy olajradiátort üzemeltetni? Én úgy látom, nem, de hátha vannak erről tapasztalatok.
20-30ezres készülékeket néztem.
Olajradiátort??? Ahhoz egy fél háztető kéne :)
Telefont tudsz róla tölteni, ha rásüt a nap. Semmi többet.
Egy nagyobb powerbank mondjuk 20000mAh akksival (3.7V)
Az ugye 20Ah, 74Wh.
Nyilván egy powerbank sem bír el egy fűtőtestet, de tegyük fel hogy valaki megoldja, a 2000W-os olajradiátor 2 PERC alatt megenné ezt az energiát.
Egyébként a powerbankok tipikus kimeneti teljesítménye 10-20W maximum.
???
Ezek arra valók hogy valamennyire feltöltsék a mobilod, ha épp lemerülnél..
Oszt mekkora a felülete? Én a Conradnál vettem egy 10 ezrest, az három hétig töltődik. :D Igaz, hogy pont egy valamire jó 3 hetente. Egy mobiltelefon, vagy egy tablet feltöltésére.
Nyáron szerintem elég lesz neki egy hét ahhoz, hogy feltöltődjön benne az aksi. Azelőnyös, mert ha a hegyekben baj van (és pont térerő meg pont ott pont van), akkor tényleg csak egy hetet kell várni a segélykérő hívással. Egy hét az sokkal esélyesebb a túlélésre, mint három. Kivéve, ha jön a medvegy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!