Ariston genius one 24 kondenzációs gázkazán vizkoves 1honap alatt ?
Egy víz keménység mérést kéne minél előbb elvégezni, az alapján lehet következtetni. Nagyon relatív kinek mi a kemény. Nálunk 19,5 nK° ez kemény víznek számít, a 120 literes villanybojlerből évi 1 felmosó vödör vízkövet szoktam kiszedni.
Most ingyen kérhetsz a BWT-től tesztet:
Nekem is kissé furcsa. Nálam 3 éve, amióta a kazán megy, egyszer sem volt vízköves.
Merre laksz? Abból következtetni lehet a vízkeménységre.
A fűtés rész rendben van?
És hány fokon működtetitek a melegvizet? Lehet belőle lejjebb tekerni? Az vízkő esetén segíteni szokott.
Sajnos, pontos hibát nem tudunk mondani, csak néhány tippet.
Az tényleg igaz, hogy kemény a víz:
Viszont, az 50 fok hőmérséklet azért nem olyan sok, hogy ki kellene válnia a vízkőnek, főleg hőcserélőn keresztül.
Azért kérdeztem, hogy a fűtés rész rendben van-e, mert pl. váltószelep hiba is tud hideg-meleg játékokat csinálni. Az meg attól is elromolhat, ha pl. sok rozsda kering a fűtővízben vagy nem volt rendesen átmosva a rendszer telepítéskor. Váltószelep hibánál a fűtés/vízmelegítés átkapcsoláskor gyakran rezonáló hangokat hallani.
Ez nem vízkő!!! Van a kazánodnak hibaüzenete? Egyébként a melegvizet nyugodtan le is viheted 40 fokra!
Ez a jelenség egy normál beállításon múlik csak, de ha valaki a HMV - et sem tudja levenni, akkor annak a szervízkódot is hiába mondom: 234
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!