Olcsóbb fával tüzelni, mint gázzal?
a fatüzelás nem csak abból áll, hogy leraknak 9 rekesz fát, aztán tavaszig megoldva..az még nedves, aprítani kell, etetni a kazánt, hamuzni néha, a hőterhelés nem egyenletes, és bizony ha tetszik, ha nem a kazán etetése előrébb való bárminél..
A gáz? Ősszel bekapcsol, tavasszal ki, oszt lehet gondtalanul lakni. Ez nem füstöl mint a fa, az erdő a miénk(volt) a gáz meg Putyiné...fogyjon az övé.
Hogy mennyibe kerül? Ha ez gond, akkor a fatüzelés is.
A mi 110 nm-es házunk évi gázfűtése melegvízzel együtt 160 ezer ft.
Oké, ez újépítésű, nem tudom, a tiétek milyen, de azt igen, hogy a mi szomszédunk ugyanígy csinált vegyes tüzelést, gázt és kazánt is az újépítésű be, és azóta is csak a gázzal fűt.
Apámék sokáig kitartottak a fa mellett, hogy az olcsóbb. Aztán megöregedtek, én is messzebb költöztem, szóval nem járkálok haza fát vágni neki.
Így kicsit utána számolt már, és rájött, hogy a láncfűrész ami benzint, olajat megeszik, a fűrész amortizációját, a saját "óradíja" stb.-t is beleszámítva már nem is olyan olcsó mulatság. A kényelmetlenségről nem is beszélve.
Szerintem nem olcsóbb
Nekünk egy hónapban 60 ezer Ft volt a fa ami kitartott fizetèstől fizetèsig. De azt vágni kellett,behordani,hamuzni,kijarkalni a házból rakni a kazánt, éjszaka fel kellett kelni ha reggel nem akartunk fázni a házban.
Váltottunk gázra hát nem cserélném le semmiért viszont anyagilag ugyan ott vagyunk mint a fával de mégis kényelmesebb.
Nem kell rohanni haza mert leég a fa a gyerekekkel melegbe jövünk haza.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!