2,5 m^3-es kis helyiség hőmérséklete emelhető 5°C-kal infralámpával?
Albérletben lakom, így érthető módon nem szeretnék túl nagy összegeket fektetni ebbe a lakásba.
A WC helyiséget szeretném kicsit melegebbé tenni a hideg napokon, mivel az előszobából nyílik aminek nem túl jó sem a fűtése, sem a hőszigetelése.
Infralámpán és konnektorba dugható mini hősugárzón, de az már nagyobb összeg.
Mivel csak kb 5°C-kal szeretném melegebbé tenni a helyet, ezért gondolkodom ezeken a megoldásokon.
Mit tanácsoltok?
Elfelejtettem leírni, hogy olyan érdekelne, ami akár huzamosabb ideig is mehet, ezért szemeztem a mini hősugárzókkal, amiknek kb 200W a teljesítménye.
De köszönöm a válaszokat!
+
Nem az lenne a cél, hogy 1-1 alkalommal felfűtsem a helyet, hanem hogy állandó jelleggel fűtsem kisebb teljesítménnyel, konstans melegebb legyen egy kicsit.
Olyan helységben ahol csak időlegesen tartózkodsz megoldás lehet az infrapenel, mert a hősugárzás lényege hogy nem melegíti fel a környező levegőt hanem közvetlenül a tested melegíti. A z ellenállásos fűtőtestek hőáramlással melegítenek, vagyis a környező levegőt fűtik fel és az érintkezik a bőröddel és úgy ad meleget.
Az infra panel mellett ha nem fűtöd hőárammal is a helységet olyan hideg lesz alsó feled hogy befagy, nagyon könnyű így megfázni. Az a járható út, hogy hőárammal fűtöd 18 fokig és azt kiegészíted infra panellel ahol éppen tartózkodsz.
Tudom, hogy régi a kérdés ezért esélyesen nem releváns, de:
Ha állandóan megy a fűtés akkor mindenképpen legyen rajta valami termosztát féle. Nem tudom mennyire tartja a wc a hőt, csak egy kis gyors matek.
200w lámpa folyamatos üzeme 0.2x24x30=144 kWh /hónap fogyasztás, az nagyjából 5000 forint /hó.
Amúgy infra panel és egy melegebb ülőke.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!