Kezdőoldal » Otthon » Rezsi » Mást is húzott már le az ELMŰ...

Mást is húzott már le az ELMŰ túlszámlázással?

Figyelt kérdés

Augusztusban vásároltam lakást.

Szeptemberben az első havi villanyszámlára rögtön elszámoltak 500 kWh "becsült" fogyasztást közel 20.000 Forint számlával, miközben a valós fogyasztás ennek a töredéke, kb. 1.500 Forint volt.

Irány az ügyfélszolgálat, e-mailezés, kaptam egy mínuszos korrekciós számlát, elmű online felületén bankkártyával kiegyenlítettem a különbözetet.

Minden öröm és boldogság.

Erre most decemberben sztornó számlával érvénytelenítették a korrekciós számlát, majd rá pár napra kaptam egy fizetési felszólítást hogy 8 napon belül fizessem be az eredetileg kiállított számla összegét.

Magyarul ott tartok ahol 4 hónapja.

Továbbra követelik rajtam az ő elb..szásukból eredő jelentős többletet, én meg beszoptam, mert ha nem fizetem akkor a végén még az áramot is lekapcsolják.

#ELMŰ #túlszámlázás #mocskosretkek
2021. dec. 17. 02:15
 1/5 anonim ***** válasza:
80%
nem volt az óra leolvasva?
2021. dec. 17. 06:27
 2/5 anonim ***** válasza:
89%

lakásvásárláskor alap, hogy átadás-átvétel tárgyát képezi a mérőállállás is. A lakás vételi szerződéssel be kell ballagni a legközelebbi ügyfélszolgálathoz, és ott kérni az átírást a nevedre. Nem baj, ha lefényképezted az órát, de úgy is kijönnek ellenőrizni. A mérőállást az átadó is írja alá, és egy példány az övé. Ezt kell bemutatni.

Ha ez nem történt meg, addig nincs precízen átvezetve.

2021. dec. 17. 07:16
 3/5 anonim ***** válasza:
73%

Történt, mikor elfelejtettem diktálni. A következő hónapban diktáltam, akkor kevesebbet fizettem és visszajött a túlfizetés.

Ne becsült számlát kérj.

2021. dec. 17. 09:09
 4/5 anonim ***** válasza:
30%

Nem tudnak "túlszámlázni", mivel a villanyóra nálad van és le is tudod olvasni akár naponta többször is.

Szorozni meg tudsz...gondolom.

2021. dec. 17. 15:11
 5/5 A kérdező kommentje:

#2 Nem az átírással van gond, az megtörtént.

#1 Igen leolvasás maradt el. "Beballagtam", korrigáltuk az óraállást, kaptam helyesbítő számlát, és azt gondoltam minden remek, tekintve, hogy rendeztem a valós fogyasztás szerinti tartozást.

Aztán rá 4 hónapra fogták, sztornózták az egészet és kaptam az eredeti, rossz elszámolásra fizetési felszólítást és kezdhetem újra az egész egyeztetést.

2021. dec. 20. 10:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!