Központi fűtésesek ti gázzal vagy vegyessel fűtetek mennyire jöttök ki mennyibe kerül?
Pár éve még a fa volt olcsóbb, mára viszont úgy felszaladt az ára, hogy ismét a gáz az "olcsóbb".
A biztonság kedvéért be van spájzolva jó pár m3 tűzifa is ha valami miatt akadozna a gáz.
Persze aki tud okosban szerezni tűzifát annak az az olcsóbb.
Én nem tudok.
"Gáz, havi 50-70 ezer"
"Újgazdagék"
:)
800 légköbméteres családi ház. (273 cm belmagasság) A ház hőszigetelése az 1990-es évek jogszabályait teljesíti.
Régen szénnel fűtöttem 240 ezer egy fűtési szezonban. Rövid ideig gázzal is próbálkoztam, de egy év után leszereltem, mert 430 ezer ment el egy télen. Aztán hőszivattyút szereltettem fel, ez a legjobb. Eddig a leghidegebb tél 156 ezer volt, a legenyhébb 108 ezer.
Nem kell annyira túlfűteni a kéglit, és jól kell szigetelni. Ez nagyon sokat számít.
Amikor ablakot cseréltünk, több fokkal melegebb lett a lakás.
21-22-23 fok bőven elég kellene, hogy legyen, amikor nem vagytok otthon, pláne.
Ár/energia szempontból nézve a gáz a legolcsóbb, a fűtőértékre találsz az interneten adatokat.
Jó kazán és rendszer kell hozzá. Én 110 m2-es házat éves 120 ezerből fűtök, plusz főzés, plusz melegvíz.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!