Kezdőoldal » Otthon » Rezsi » Mikor lesz okos mérés, lesz-e?

Mikor lesz okos mérés, lesz-e?

Figyelt kérdés
Hogy a közművek olyan mérőket szerelnek fel amit hó végén távolból leolvasnak és az alapján készül a számla amit tényleg használok nem ilyen átalány éves elszámolással
2021. dec. 8. 17:07
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
30%
Sokára.
2021. dec. 8. 17:10
 2/14 anonim ***** válasza:
95%

Évek óta van már.

[link]

2021. dec. 8. 17:10
 3/14 anonim ***** válasza:
47%
Én már évek óta havonta jelentem le a villany és a gázóra állását, így nincs az, hogy rettegni kell az éves leolvasástól, mert pl a villany nálam teljesen kiszámíthatatlan.
2021. dec. 8. 17:34
 4/14 anonim ***** válasza:
84%
#3 mondjuk a kérdező pont nem azt kérdezte, hogy le lehet-e havonta jelenteni valamit hanem azt, hogy mikor lesz távleolvasás.
2021. dec. 8. 17:36
 5/14 anonim ***** válasza:
48%
#4 De még mindig jobb mint amit használ, az éves átalányt. Erre meg bármikor átállhat és akkor tényeg annyit fizet amennyit elhasznál.
2021. dec. 8. 17:41
 6/14 anonim ***** válasza:
0%
Majd ha központilag bekamerázzák a mérő órákat a költségedre.
2021. dec. 8. 17:43
 7/14 anonim ***** válasza:
Nagyanyámnál távolról olvasott van. Nálunk nem. Szóval létezik már, de idő, míg elterjed.
2021. dec. 8. 18:30
 8/14 anonim ***** válasza:

Van, de havonta nem fognak több százezer lakást leolvasni, és körbejárni az országot.

Ezért van a bediktálás. Te leolvasod, bediktálod, és tudod mit fizetsz. Ők meg évente, félévente ellenörzik, korrigálják mikor leolvasnak.

2021. dec. 8. 20:43
 9/14 A kérdező kommentje:

#6-8 ti mi a fészkes fenéről beszéltek?

az ilyen mérőkben van egy rádiós egység és egy SIM kártya és mindenféle emberi beavatkozás nélkül automatikusan a közműcég szervere "leolvassa" őket

bizonyos országokban egész jól elterjedt, én a magyarországi helyzetre lettem volna kiváncsi

2021. dec. 8. 21:14
 10/14 anonim ***** válasza:
Nekem ilyen van, smart meter a neve.Nem kell leolvasni,nem jon senki ellenorizni,csak havonta jon a szamla.A szobaban bent van a kis keszulek,amelyen meg tudom nezni,hogy mennyi aramot fogyasztottam,penzben most eppen hol tartok,meg meg egy csomo mindent,amik engem nem erdekelnek, mert nincs gazfogyasztasom.A dolog szepseghibaja, hogy ez angliaban van,otthon nem tudom mennyire elterjedt.
2021. dec. 8. 22:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!