Nem sok egy kicsit ez a közös költség?
Kispest, átlagos, 10 emeletes panel.
Közös költség 19.800
Emellett a Főtáv 17.000, és FKF-nek is megy általában 2-3000, néha kicsivel több.
Akkor végülis mi van a közös költségben?
19800/53=373,6 Ft, sok. De szokott ennyi lenni, ha olyan a közös képviselet, hogy szeret tartalékot képezni és el is költi felújításra, stb.
Az egyik képviselet nálunk pl. szereti előre beszedni a fűtés költségét is (házközponti és hogy mindneképp kifizesse, ne zárják el emiatt a gázt), és amikor a lakók kifizették, azt megtartja tartaléknak.
De a szemét benne kellene legyen akkor is.
Ha indokolatlanul sok, annak az az oka, hogy sokan nem fizetnek és reménytelen is, hogy fizessenek.
"Nekem nem igazán világos, hogy kinek mit fizetek"
Hát úgy nehéz eldönteni, hogy sok-e vagy kevés, ha nem tudjuk mi van az árban.:)))
Na lássuk, az 5-ös kommentben felsoroltam a közös költségben mi van a részletező szerint, most előbányásztam egy Főtáv számlát.
17.457 a végösszeg
Távhőszolgáltatás alapdíj részfizetése: 4.549
Épületrész fűtési célú hődíjának részfizetése: 7.090
Épületrész melegvíz készítési célú hődíjának részfizetése: 6.274
Árengedmény: -455
Nálunk 13000 a közös költség, vidéki téglaépület, 38 m2
Szemétdíj
Felújítási alap
Közös helyiségek rezsije
Kamera
Takarítás
Hitel
- ezek vannak benne
17 nem sok BP-n
Mi van az üzemeltetési költségben? Rettenetesen magas, főleg, hogy van külön felújítási alapotok. Gondolom valami szemétdíj, meg a közös képviselő fizetése, takarítás?
Ha van hitel, akkor azért ilyen magas, mondjuk fizetsz havi 9-10-et hitelre és felújításra együtt, akkor érthető a többi. Nálunk amúgy havi 15-16 ezer és ebben semmilyen közmű nincs benne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!