Nem sok egy kicsit ez a közös költség?
Kispest, átlagos, 10 emeletes panel.
Közös költség 19.800
Emellett a Főtáv 17.000, és FKF-nek is megy általában 2-3000, néha kicsivel több.
Akkor végülis mi van a közös költségben?
Sok.
Hány négyzetméter az a lakás?
"Akkor végülis mi van a közös költségben?"
Meg kell kérdezni.
Van persze vízóra, hideg is, meleg is, konyhában is, vécében is.
53 négyzetméter.
Van részletezőm.
Áramdíj: 1.749
Felújítási alap: 4.717
Üzemeltetési költség: 8.448
Víz és csatornadíj: 3.001
Víz és csatornadíj: 1.801
Vízmelegítési hődíj: 86
Vízóra kezelési költség: 80
Az egy dolog, hogy ez le van írva, de honnan tudom, hogy erre költik?
Ez 10 éve 17 ezer valamennyiről emelkedett ennyire.
Nem volt semmilyen szigetelés. Tavaly gázcső csere volt, de annak ugye a lakásbeli részét a lakóknak kellett fizetni.
Engem csak azért zavar, mert egyik barátomnak segítek albérletet keresni, és sehol nem látok ilyen magas közös költséget.
Nekem nem igazán világos, hogy kinek mit fizetek - ezért is kérdezek -, mert volt pár éve egy "váltás", hogy valamit átvesz a Főtáv. Az árak nem változtak, csak annyi volt, hogy nem a lakásszövetkezettől jött az ember leolvasni a vízórát, hanem a Főtávtól. Tehát a vizet meg a vízmelegítést ők csinálják, ezen a kettőn felül nem fizetek külön vizet.
Elműnek, vagy mi van már helyette is fizetek. Meg FKF-et.
"Nekem nem igazán világos, hogy kinek mit fizetek"
Kérdezd meg a közös képviselőt, hogy miért van vízszámla a közös költségben is meg amúgy is. Nyilván elmondja, hogy mi miért van így.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!