Kezdőoldal » Otthon » Rezsi » Belső fal szigetelés? Valaki...

Belső fal szigetelés? Valaki akinek már van?

Figyelt kérdés
2021. nov. 21. 12:09
1 2
 11/17 banatig válasza:
Tájékoztatásul "10/10"-nek, nézz körül a román nagyvárosok panel részein, (Bukarest, Brasso, Constanza, stb.) egyes lakások (!!!!) vannak külön-külön külsőleg szigetelve a házakon. Azt persze nem tudom, hogy ennek milyen a hasznossága, randának elég randa. De megoldható egy lakás külső szigetelése is, akár 10.-iken. Javaslom menj végig valamelyik Bukaresti lakótelepen, de még a régebbi házakon is előfordul.
2021. nov. 23. 19:40
 12/17 anonim válasza:
73%
Nem tudom h jó e. De ez kb olyan mintha lenyelnéd a kabátot🤣🤣
2021. nov. 24. 08:35
 13/17 anonim ***** válasza:
71%

Átlag pesti panel belső szigetelése 2m² mínusz az alapterületből. Az 2 millió forint értékcsökkenés!

Már csak anyagilag sem igazán éri meg. Páratechnikailag meg egyenesen tragédia a belső falak lezárása.

De nézd, sok dohányos a mai napig nem vesz tudomást róla, hogy amit csinál az káros. Nincs ezzel baj, csak nem kéne terjeszteni, hogy ez milyen jó.

"5 éve cigizek, semmi bajom!"

Kb ez a gondolkodásmód sajnos.

2021. nov. 24. 09:29
 14/17 Igazság Bajnoka válasza:
100%

13-asnál van a lényeg: páratechnikai okok miatt nem érdemes ezt csinálni. A meleg levegő több párát képes megtartani, mint a hideg. A fal belső felülete olyan meleg, mint a szoba, a külső felülete meg mint a külvilág. A hőmérséklet folytonosan, de nem egyenletesen esik a két felület között. Lesz egy pont (párapont), vagy inkább sík, ahol annyira lehűlik a levegő, hogy már nem bírja tartani a párát, az kicsapódik. Ez az, ami nem mindegy, hogy hová esik.

De a részleteket nem tudom, mert nem vagyok szakember. Párapontnak olvass utána.

2021. nov. 26. 08:21
 15/17 anonim ***** válasza:
Harmatpont a helyes szakszó. Remek harmatpont táblázatok vannak fent, érdemes tanulmányozni.
2021. nov. 26. 12:33
 16/17 anonim ***** válasza:
13#14#15# válaszadók tökéletesen megírták. A belső szigetelés következménye, hogy falon belül alakul ki a harmat pont, kezd nedvesedés kialakulni ami nem szellőzik ki. Betonacél korrózió, penészesedés, szerkezet gyengülés, egészségtelen lakókörnyezet a lehetséges következmények. Kis túlzással úgy képzeld el mondjuk mint a hűtőszekrény belsejét.
2021. nov. 28. 07:36
 17/17 anonim ***** válasza:

Most találtam ezt a videót:

https://www.youtube.com/watch?v=R03zXqOLies

2021. dec. 18. 19:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!