Baj ha még nem írattam át a nevemre a közműveket?
Figyelt kérdés
Apukám áprilisban halt meg, még csak most kaptam kézhez a hagyatékátadó végzést, és most kezdeném el átíratni a nevemre a közműveket. A szolgáltatóknak nem lett bejelentve a halál sem. A számlákat persze fizettem rendesen, nincsen semmilyen fennálló tartozás.
Lehet belőle probléma hogy csak a halála után több hónappal kezdem el az átírást?
2021. nov. 21. 11:55
A kérdező szavazást indított:
lehet belőle gond
nem lesz belőle baj, az a lényeg hogy a számlák fizetve voltak
egyéb
16 szavazat
1/5 anonim válasza:
Mivel fizetve volt, a hagyatékival lettél jogosan örökös, kétlem, hogy bármilyen szankciót alkalmaznának. Vidd magaddal a halotti anyakönyvet is átíráskor.
2/5 anonim válasza:
Én 5 évig nem jelentettem be a halálesetet, de fizettem a számlákat. Semmi probléma nem lett belőle, a szolgáltatókat csak az érdekli hogy legyen érvényes szerződés valakivel és a díj legyen rendezve mindig.
3/5 anonim válasza:
A szolgáltatónak csak az a lényeg, hogy rendezve legyenek a számlák. Az első mobilom még úgy volt 1997-ben, hogy haveromtól vettem át, számmal együtt, de mivel neki hűségnyilatkozata volt, így nem lehetett a nevemre íratni. Maradt az ő nevén, de az én címemre jött a csekk. Senki nem foglalkozott vele, hogy nem ő fizette be hanem én.
4/5 mindentudó99 válasza:
Nincs gond de azért most már intézd el.
5/5 anonim válasza:
Hagyatéki előtt nem is tudtad volna.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!