Megéri kis szobában villany melegítőt használni?
Figyelt kérdés
Nincs 15 nm a szoba és más fűtési lehetőség nem lenne. Nyilván nem egyfolytában üzemelne, de este meg napközben annyit hogy ne legyen bent hideg. Körülbelül mennyibe kerül így fűteni?2021. okt. 14. 12:34
1/5 anonim válasza:
Megpörgeti a villanyórát rendesen,a Watt értékéből ki lehet számítani a fogyasztást.
Egy kisebb kandalló költség hatékonyabb.
2/5 A kérdező kommentje:
Nem tudom mennyit fogyaszthat, de sokaktól hallottam hogy ők légkondival fűtenek, akkor ezek szerint ezek nagyon vastag zsebű emberek? Mert szerintem a légkondi többet fogyaszt. Láttad boltban ilyen 10 ezer forint körüli hősugárzót, de akkor az olyan felejtős.
2021. okt. 14. 12:54
3/5 anonim válasza:
Ha nics más fűtési lehetőség ahogy írod akkor nem számít, hogy megéri-e, azzal fűtesz és kész. Veszel hozzá egy programozható termosztátos konnektort.
4/5 anonim válasza:
Természetesen nem éri meg, főleg hosszú távon. Viszont ha nincs más lehetőség, akkor ez van és fizetni kell a számlát.
A légkondi - mivel az szinte az összes inverteres - jóval kevesebbet fogyaszt. Egy normális minőségű (Gree, Midea és ezektől feljebb) gép min. 4-es cop értékkel rendelkezik, azaz, 1kw áraból 4kw hőenergia lesz, plusz ha megigényled a H tarifát, az ismét csökkenti a költséget 2/3-ra. Összesen 1/6 annyiba kerül a fűtés mint egy mezei hősugárzóval. Persze egy klíma "picit" költségesebb beruházás.
5/5 anonim válasza:
Pont hogy a légkondi kevesebbet fogyaszt mint egy hősugárzó. Pontosabban negyedannyit. Nézz utána a scop értéknek.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!