Nem az én nevemen van a ház, csak a közművek (víz,villany) leírathatják a tudtom és az aláírásom nélkül?
Volt párommal volt egy közös házunk ami egy évvel ezelőtt az ő nevére került teljesen, mivel ebben állapodtunk meg. A víz(fúrott kút) és a villany az én nevemen volt azóta is és én kaptam az e-mailt, én vagyok azóta is a fogyasztó, eladhatja-e úgy hogy nekem egy adatom sem rendelkezik és aláírásom ezeken az iratokon. A lakcímem még oda szerepel azóta is.Van e így joga az aláírásom nélkül eladni vagy sem igazából ez az ami érdekelne, mer csak felhívtam az mvm-et hogy jött egy számla de egyenlítve van most mi a helyzet és mondták hogy átkerült a nevemről.
Előre is köszönöm.
Egy közműszolgáltatónak mindegy, hogy maga a tulajdonos fizet, vagy a tulajdonostól eltér a fogyasztó és a számlafizető. Ez semmiféle jogcímet nem hoz létre a fogyasztó számára. Te a fogyasztó voltál. A tulajdonos megváltozott, és az új tulaj ezt bejelentette a szolgáltatónál. A jövőben lehet, hogy ő fizet, de lehet a bérlője. Mivel a szolgáltatónál való átírás időpontjában fizetési elmaradás nem volt, téged nem is kerestek meg.
Semmilyen jogcímed nem volt, így semmiféle aláírásod nem kellett semmihez.
[Az állandó lakcímemet is átjelenteném a helyedben, mert ha az új tulajdonos erről nem tud, és trehány, nehogy a kukába tegyen valami fontos, hivatalos leveledet, csak mert nem találkozik a postással, akivel visszaküldhetné a feladónak, hogy a címzett nem lakik ezen a címen.]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!