Ha valaki nyitva hagyná a vízcsapot otthon és két hétre elutazna, milyen vízszámlára számíthatna körülbelül?
Eléggé sok füg attól, mennyi vizet ereszt ki a csap - van, amelyik csak lassan folyík, a másiból meg ömlik a víz.
De ha tényleg érdekel, akkor egy órára nyisd ki a csapot és engedd valamibe a vizet, akkor ki tudod számolni.
Nálunk még soha nem fordult elöm, hogy a csap nyitva maradt volna, azt mindenki észreveszi
3-as: te nem fogod fel a válaszokat, szerintem képtelen vagy a leírt stöveget értelmezni.
Ezt csak úgy lehet valamennyire is megsaccolni, ha van valami alap - egy óra alatt mennyi víz folyik ki, illetve egy vödör mennyi idö alatt lesz tele - ebböl utána ki lehet számolni az egy napi vízveszteséget, illetve a két hetit is az elözö alapján.
És ez még mindig körülbelüli érték lesz, mert a rendszerben a víznyomás nem állandó, ezért saccta 10% eltérés simán lehet a kiszámolthoz képest.
Nekem csak olyan esetem volt, hogy a vízóránál vastagon spriccelt a víz a KPE cső mellett, ott 43 m3 ment el úgy 1-1,5 hónap alatt.
Itt nekem annyiban volt szerencsém, hogy a csatornadíjat elengedték, viszont benti csap esetén ezt is ki kell fizetni, vagyis a 4-es válasza még elég óvatos becslés, inkább 8-900 Forinttal kell számolni köbméterét.
5-ös: igen, körülbelüli érték volt a kérdés. Gondolom ez egy erősen teoretikus kérdés, ahol, a nagyságrend a kérdés, nem a pontos összeg. Milliók vagy százerek - kábé.
7-es: kérdezett, te olyat írtál, amiből nem tudta meg. Akkor most mire mentünk? Ha ő akarná kiszámolni, gondolom nem kérdezne. A válaszadás sem kötelező.
A 4-es válaszolónak, köszi, hogy van agya!
Páran írták hogyan lehet kiszámolni ezzel lehet matekozni bőven.
Aki meg elutazik hosszabb időre jól teszi ha a főcsapot elzárja akkor biztos nem fog ilyen előfordulni még véletlenül sem.
Én ha több napra megyek el itthonról elzárom a vizet az óránál rögtön, aztán a villanyt is lekapcsolom, és csak azt a megszakítót hagyom felkapcsolva amiről a hűtő megy meg a fagyasztó. Ha a hűtőt kitudom üríteni addig mert többnyire kiszoktam akkor indulás előtt pár órával már lekapcsolom. Fagyasztó meg nekem a műhelybe van ami egy külön álló épület az udvarban. Ha lekapcsolom a villanyt egyedül azt a megszakítót hagyom bekapcsolva amiről a fagyasztó megy és a műhelyben is csak az az egyetlen áramforrás ami felkapcsolva marad. Gázt is elszoktam zárni ha lelépek itthonról több napra, tehát mindent lekapcsolok amit csak lehet nehogy gond legyen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!