2 szobás, hőszigetelt, egyedi mérős, 47 négyzetméteres panelra sok a 40 ezer fix rezsi egész évben?
Figyelt kérdés
Mostanában gondolkoztam el, hogy a tulaj állandóan azt mondja magáról ő milyen rendes, hogy kicsit áron alul adta ki a lakást, de ez az első albérletem, ahol sosem láttam még a számlákat. Mindig fixen 40 ezret fizetünk minden rezsire egy hónapban (közös költség, fűtés, víz, villany, internet). Az előző albérletben is pl a tulaj kezelte a számlákat, de minden hónapban hozott egy fénymásolatot róluk, hogy lássam pontosan mennyit kell fizetni. Oké itt lehet minden átalányra van kérve, de akkor is biztos van évi elszámolás és a lényeg, hogy most soknak tűnik ez a 40 ezer. Október óta lakom itt. Egy ismerősöm is hasonló lakásban lakik és ő mindezekre a rezsikre fizet kb 30-32 ezret azt mondja.2021. jún. 13. 09:49
1/4 anonim válasza:
Attól függ, mennyi a tényleges fogyasztás.
Ha fixen akár 10 000 Ft-ot elkér havonta vízre, de a lakó havi 200 000-t fogyasztott, mert egész napokra nyitva hagyta a csapot, akkor kevés a 10 000, ez nyilvánvaló.
A mérőórákon tudod ellenőrizni, mennyit fogyasztasz.
A közös költséget tudják a szomszédok és a közös képviselő is.
Az internetet a csomag neve alapján tudod megnézni a neten.
2/4 anonim válasza:
De különben nem értem, mért akkora truváj a tulajtól elkérni ezeket a papírokat...
3/4 anonim válasza:
Szerintem ezek a fix rezsik olyanok, hogy ő kockázatot vállal azért, mert fix árat ad meg (kicsit, mint az "all you can eat"), ezért nyilvám drágábban adja.
4/4 anonim válasza:
Nekünk a 63 nm2 es lakásra kb. 37 ezer a rezsi (átalány).
Tetőtéri, de szar a szigetelés amit majd asszem jövőre csinálnak.
Úgyhogy a 47 re én sokallom.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!