Hogyan keletkezhet az ELMŰ-nél túlfizetésem?
Csekken fizetem a villanyszámlákat, havi elszámolási időszakokra. Ma a postás ideadott egy halom pénzt azzal, hogy túlfizetésem volt az ELMŰ-nél. Nyilván a csekken lévő összegnél nem fizettem be többet, a postás meg csak a pénzről adott nyugtát, nem tudok részleteket, milyen időszakra vonatkozik a túlfizetés.
Mással is előfordult ilyen? A szolgáltató tévesen mért/számolt eddig?
1: 40.000 forint.
2: tényleg leolvasták, akkor ezek szerint viszont valami valahol rosszul mér. Én örülök a bónusznak, nem siránkozom:) de fel fogom hívni őket, mert jó lenne tudni, van-e állandó hiba a rendszerben.
Ha átalánydíjas vagy, tehát minden hónapban ugyanannyit fizetsz (ezt az előző év fogyasztása alapján szokták kiszámolni), akkor az éves leolvasas esetén kijön az eltérés, gondolom ez van nálad.
Nem diktálod havi szinten az óra állást, ugye?
1)
Ha te diktálod az órát havonta, akkor valahol elnézted, vagy felcseréltél 2 számot, a saját károdra.
2)
Ha átalánydíjas vagy, akkor meg túlfizetted.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!