Három héttel később fizettem be a lakásbiztosítást, most mi lesz?
Elfelejtkeztem róla, és véletlenül három héttel később sikerült csak befizetni a lakásbiztosítást. Április elseje volt a határidő, én pedig április 22-én fizettem be. A lakáshitel mellé kell fizetni kötelezően.
Most mi lesz? Ugye nem mondják fel a hitelt?
A szerződés nem tudom hol van, nagyon régen lett megkötve és nem is én kötöttem, hanem a szüleim, csak most én vagyok a házban. Nekik nem is merem mondani, hogy hogy elcsesztem ezt.
Biztosítást minimum 3 hónapra kell fizetni...
Amúgy lakásbiztosításnál nem tudom hogy van, de gépjárműnél a lejártát követő 60 nap a fizetési határidő.
Amúgy van olyan ge.ci biztosító aki a fizetési határidő után már másnap törli a biztosítást... pedig mint írtam, autónál 60 napos türelmi időnek kell lenni.
Amúgy amit előttem írtak, ez akkor gáz, ha kár esemény történik közben, kötözködnek ilyenkor, hogy nem volt fizetve...
Nem tudom, hogy kinél hogy van, de az autóra a kötelező biztosítás az tudom, hogy nem havonta jön, hanem azt hiszem három hónap van egy csekken(nem vagyok benne biztos). Lakásbiztosítàs esetén előre megvan 12 db csekk, minden hónapra egy, és azt kéne havonta fizetni, tehát havonta is lehet rohangálni a postára, csak nem szoktam. Volt egy időszak mikor nem voltunk itthon, egy rokonra hagytuk a házat, és ő például havonta járkált befizetni nekünk.
Van kötve a házra biztosítás már közel 15 éve, és nem volt még csúszásunk tudtommal, ezért ijedtem meg. Mindenesetre nem tudtam ezzel kapcsolatban mindent. Egyébként sem nagyon fizetnek semmire, volt már, hogy egyszer-kétszer problémànk volt, és egyszer adtak nekünk ötezer forintot (egy több tízezer forintos kàrra), egyszer meg leràztak minket. Szóval ez tényleg csak azért van, mert a hitel mellé kötelező volt felvenni.
Köszönöm a választ!
Már leírták; 3 hét csúszás nem gond, talán csak akkor ha a fedezetlen időszakban történik káresemény, mert akkor a biztosító nem fizet.
Évforduló előtt 60 nappal tájékoztatniuk kell a következő éves díjról. Ha nem találod jónak, 30 nappal lehet ezeket évforduló előtt felmondani.
Ilyenkor célszerű netes kalkulátorral megnézni hogy ugyanilyen összegre más biztosító ad-e kedvezőbb díjat vagy ugyanilyen díjért magasabb biztosítási összeget, szélesebb körű védelmet.
Ha váltasz, azt a bankkal is közölni kell, hogy tudják; megvan a biztosítási védelem a hitel fedezetéül szolgáló ingatlanon.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!