Kezdőoldal » Otthon » Rezsi » Mennyire drága a villanyszámla?

Mennyire drága a villanyszámla?

Figyelt kérdés

A konyhába egész éjszaka megy a lámpa és 2 TV. Emiatt én feláldoztam, h nekem nem kell bekötni a TV-t és nem is kapcsolom fel a villanyt a szobábámba. Inkább telefonnal villágítok. Nem akarom,hogy apum ne tudja kifizetni a számlát+ az albérletett.

De nekem meg szükségem lenne világításra. Egyrészt, mert tanulnom kell és telefonos zseblámpával csak az a gondom, h félek, mert ad elég fényt, emiatt nem tudok koncentrálni a tanulásra.

Ezért kérdezném meg, hogy amúgy ha kb 8-9-2-ig égne éjszaka a lámpa nálam is akkor az úgy nagyon sok plusz lene?

2021. márc. 16. 20:47
 1/9 A kérdező kommentje:
Elég gyerekesen hangzik, nem tudtam jól megfogalmazni sry.
2021. márc. 16. 20:54
 2/9 anonim ***** válasza:
100%

Ha beleteszel 1 db. 5-6 Wattos ledes égőt a szobai lámpádba, csupán 1-2 száz Ft-al drágítaná meg a havi villanyszámlátokat.

Ezen nem tudsz és nem is érdemes spórolnod.

2021. márc. 16. 21:08
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
* Ha egész éjjel égeted se fogyaszt szinte semmit.
2021. márc. 16. 21:09
 4/9 anonim ***** válasza:
Minek megy 2 tv a konyhában? Rontsd el az egyiket és máris kapcsolhatsz lámpát a szobádban.
2021. márc. 16. 21:40
 5/9 anonim ***** válasza:

"A konyhába egész éjszaka megy a lámpa és 2 TV."

Miért? Inkább ezeknek a felesleges járatását kéne kilőni.

Egy energiatakarékos izzó szinte semmit sem fogyaszt. De még a TV sem sokat. Az egészséged sokkal drágább! Ne rongáld a szemed a telefonod elemlámpájával! (Hozzáteszem, a telefonnal való világítás gyorsabban meríti az akksit, gyakrabban/többet kell tölteni a telefont, és az is áramot fogyaszt... elveszi azt az árammennyiséget, amit a normális világításra használhatnál).

2021. márc. 16. 21:41
 6/9 A kérdező kommentje:
Konyhába lámba, és két szobába tv megy. De ha tényleg nem fogyaszt annyit akkor ok, bár apám azt mondta,hogy ha egész nappal fenthagyjuk akkor rengeteg lesz.
2021. márc. 16. 22:09
 7/9 anonim ***** válasza:

Azért én azt rettentő szánalmasnak tartom, hogy 2 TV megy, de apád benned akar lelkiismeret furdalást kelteni a TANULÁSHOZ szükséges lámpahasználat miatt.

Én a helyedben tojnék rá. Ha annyira szűkösen éltek, hogy prioritási sorrendet kell felállítani az áraamfogyasztásban, akkor azt a 2 TV-t a sor legvégére lehet állítani.

Ismétlem, az egészségedet ne károsítsd!

2021. márc. 16. 22:15
 8/9 anonim ***** válasza:
58%
Kedves az aggodalmad, de a lakás rezsijében egy (pláne takarákos) lámpa fogyasztása szinte semmi. Még a tévé sem fogyaszt valami sokat. Ennyi erővel telefonnal se világíts, mert a feltöltése is áramba kerül.
2021. márc. 16. 22:57
 9/9 anonim ***** válasza:

Számoljunk kicsit...

Veszel egy közepes LED-t,mondjuk egy 5w-s GU10-t a kislámpába...

Du 6 körül sötétedik,...fent vagy 11-ig,ez 5 óra,ezalatt az "égő" 25w-nyi áramot "zabál". Ez havonta 750w. Egy kwh áram ára 40 ft körül van.

Ha csak "nagy" lámpád van,abba min.egy 10~12w-s LED az igazi....így akár havonta egy szűk százas bánja a "fényűzést".

2021. márc. 17. 21:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!