Egy vakolatlan ház rezsije nagyobb?
Januárban költöztünk be, így hogy minden nyílászáró ki lett cserélve az ajtót is beleértve valamint új is lett nyitva. Ezeknek a vakolására majd idén fog sor kerülni, tehát kívülről a puci tégla es a purhab látszódik sok helyen.
Számíthatok kevesebb rezsire? Szigetelés nem lesz, csak vakolás és nemesvakolat.
A vakolatlané mindenképpen nagyobb, mert a téglák között átsüvít a szél.
Ha bevakolod ez azonnal megszűnik.
A hőszigetelés ára -sajnos- nem fog megtérülni 10 éven belül a rezsiben,
ráadásul esélyes, hogy megjelenik kiirthatatlanul a penész.
Megérni pont az éri meg, mert megtakarítást hoz, vakolni "nem éri meg", mert az meg nem.
Anyám házát tavaly vakolták, kőporozták (nem nemesvakolat!), 600 ezer körül fizetett.
Én a hasonló méretű házamra 500-ért megvettem a 10 centis komplett szigetelést, igaz, munkadíjat nem fizettem.
Abban igazad van, hogy rengeteg év, mire megtérül a szigetelés ára egy rendes falú házban. (Vöröstéglásban esetleg lehet 10 év.) Én ahogy számolgattam, egy baráti kőműves árajánlata alapján, nálam inkább 30 év körül lett volna, mert a salaktégla falak magukban is elég jól szigetelnek.
De lehet, hogy pár év után mégis szeretnél szigeteltetni. És akkor le kell veretni a régi vakolatot (amiért fizettél), megvenni és felrakatni a szigetelést, és újravakoltatni. Most meg csak magában a szigetelés árát kell fizetni. Ez így csak fele, így már nekem is megérné.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!