Kinek mennyit fogyaszt az elektromos fűtése?
Elektromos fűtés ? De mivel panellel vagy klímával ? Mind a kettőhöz úgy nevezett,H-tarifa kell külön fogyasztásmérővel . Egy ilyen beszerelése,ha EU-s szabványú az óra doboz akkor is 50000-ft .
Saját tapasztalat,tavaly beszereltük a klímát egyik szobába kipróbáltam a fűtést,-5 foknál eszi az áramot,2,5 KW 1-óra alatt, 25nm szoba 18-fok ra állítottam . Egy ezres naponta,ennyit használ az inverter klíma .
Csak kipróbáltam,nincs H-tarifám .
Hűtésre első osztályú a klíma de fűteni nem .
Egy szigeteletlen házban 4-500 ezer ft reális költség évente.
A vízteressel meg nagyon vigyázzatok, mert első áramszünetnél/szivattyú hibánál szoktak lenni érdekességek.
Off.
1! "... kipróbáltam a fűtést,-5 foknál eszi az áramot,2,5 KW 1-óra alatt,..."
Milyen klímád van Neked??? Egy primitív 3,5kw-s Airfel a legmagasabb turbó+ilyesmi fokozaton fűtési funkcióban 900w körül fogyaszt.És ugye ennek nem a legjobb a COP-értéke! Valamit elnéztél!
"Valamit elnéztél!"
Nem annyira tudott elnézni... nem olyan régen volt itt valaki, ey bizonyos klímával, letöltöttem a paramétereit, most járatos Fujitsu AS*G09LT, az mondjuk 22 fok C szobahőmérsékletnél 1,4-1,6 kW-ot igényel, és noha +15 fok C külsőnél összesen 6 kW-ot robbant be, -10 fok C-nél meg már csak 3,6-ot.
35 nm ház (nem lakás, különálló ház) átlagos szigeteléssel, 2 db noirot panel fűti teljesen (plusz a fürdőszobában egy kis hősugárzó amit idén pl. nem nagyon kapcsoltunk még be, napi 5 percet szokott néha menni fürdés előtt, ha nagyon hideg van) a legmagasabb villanyszámlánk 45ezer január-februárban. Előtte-utána fokozatosan alacsonyabb.
Pontosabban a 2020-as havi költségek (ezresre kerekítve, az adott hónapban kifizetett összeg, tehát az előző hónap fogyasztását takarják):
jan - 15.000 (nem haszáltuk az áramot egész hónapban)
febr - 40.000
márc - 45.000
ápr - 34.000
máj - 31.000
jún - 15.000
júl - 12.000
aug - 8.000
szept - 3.000
okt - 12.000
nov - 14.000
dec - 24.000
Hűvös helyen élünk, nyáron 1-2 hónap amikor abszolút ki van kapcsolva a fűtés.
22-23 fok van a lakásban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!