Kezdőoldal » Otthon » Rezsi » Legjobb fűtési mód ár/érték...

Legjobb fűtési mód ár/érték tekintetében?

Figyelt kérdés
2021. febr. 11. 16:24
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:

6:

Laktam olyan panelban, ahol gáztűzhely volt, vezetékes gázzal, elég sok helyen van így, főleg 4 emeletesekben. Amúgy múltkor valaki belinkelt street view-n egy olyan panelt, ahol konvektoros fűtés van. Nyilván az esetek 95%-ában távhő van, és akad egy kevés ház, amelyik ki tudott lépni, és hazközponti fűtése van.

2021. febr. 19. 18:45
 12/22 anonim ***** válasza:

11-es vagyok. A legjobb amúgy ár-érték arányban a kondenzációs kazán, lehetőleg padlófűtéssel, szobánként szabályozhatóan, szigetelt külső falakkal, modern nyílászárókkal.

A legdrágább a sima elektromos fűtés, de rossz ár-érték aranyú a távfűtés is.

2021. febr. 19. 18:48
 13/22 A kérdező kommentje:
Elektromos kazán is rossz akkor? Boschnak is van ilyen. Gáz beköttetése elég necces, 4kw/h-ig nem kell terveztetni, de ennek fogalmam sincs, hogy melyik kondenzációs gázkazán felel meg.
2021. febr. 19. 19:02
 14/22 anonim ***** válasza:
A távfűtés miért rossz ár érték arányú? Nem kell semmire költeni (felülvizsgálat, kéményügyek, berendezések megvétele, karbantartás), nem tűzveszélyes, nem robbanásveszélyes, nincs CO mérgezés, nincs kéményfüst. Konkrétan alig kerül valamibe és nincs vele semmi gondom soha. Szerintem ez egy rossz beidegződés, hogy nem jó meg drága a távfűtés.
2021. febr. 19. 19:03
 15/22 anonim ***** válasza:

kb 40000 ft a gázterv. 12 KW-osnál nem igen van kisebb kazán, de a jobbak szabályozzák a teljesítményüket.

Ez elektromos kazán üzemeltetése 2,8x többe kerül mint a gázkazáné.

2021. febr. 19. 19:34
 16/22 A kérdező kommentje:
Miért szerinted mennyiből jön ki kb egy kis házikó 50 m2 kombinált kondenzációs kazán beüzemelése engedélyek tervezés stb? kazán azt tudom hogy van 200e körül.
2021. febr. 19. 21:43
 17/22 anonim ***** válasza:
Egy normális kazán 260-300 között van. Beüzemelve a sallangjaival kb 450-500
2021. febr. 19. 22:43
 18/22 anonim ***** válasza:

14:

Egyrészt nem beidegződés, tapasztalat is, laktam távfűtésesben, szigetelt, szabályozható, mérős rendszer volt ott, tehát nem is az hogy a régi rendszer, amiért még többen utáltak.

Viszont tény, hogy drága volt a fűtés, most gáz fűtéssel alig fizetek többet, mint ott volt csak az alapdíj. Szóval drága. Cserébe rugalmatlan, nem akkor kapcsolták be, mikor nekemis épp kellett, illetve ki sem akkor. Emellett lakások közt ment a cső, ami miatt néha olyan helyeken is fűtött, ahol nem kellett volna, illetve plusz egy üreget jelentett, ahol a csövet vezették. A tavhős vízmelegítés pedig kritikán aluli volt, nem volt mindegy mikor fürdök, bizonyos időszakokban langyos volt.

Ja, még bónuszként ki vagy téve annak, hogy hogyan dönt a lakóközösség a költségmegosztásról, illetve milyen szomszédaid vannak, ettől függően ugyanazért lehet hogy dupláját fizeted, mint más szomszédok, illetve lakóközösségi döntés esetén. Olyat meg nem lehet, hogy kilépsz, és más módon fűtesz.

Egyetlen előnye valóban az, hogy nem te tartod karban, minden masban csak hátrányai voltak.

2021. febr. 19. 23:47
 19/22 anonim ***** válasza:
18 értem. Nekem merőben más tapasztalataim vannak. Mindig van melegvíz, nagyon keveset fizetek a fűtésért, szabályozható és csak egy olyan cső van ami átmegy a lakáson, az "ingyen" fűt mert nincs rajta mérő.
2021. febr. 20. 11:07
 20/22 anonim ***** válasza:

19:

A költségmegosztás miatt, ami sok esetben nem is rajtad múlik, hanem a szomszédaidon és a lakóközösség döntésein, vannak akik relatív jól járnak, ezért érzik olcsónak, a másik oldalon meg egy csomóan sokkal többet fizetnek, mint ha egyedi fűtésük lenne.

Az meg nem értem, miért előny, ha erősen függesz egy külső rendszertől és egy csomó más embertől...

2021. febr. 20. 12:00
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!