Legjobb fűtési mód ár/érték tekintetében?
Ezért biztos sokan lehülyéznek, de szerintem még mindég a gáz központi fűtés a leg gazdaságosabb.
Persze ez sok mindentől függ, nem mindegy,hogy egy modern technológiával épült új házról beszélünk, vagy egy régi elavult házról. Utóbbi esetében mondjuk az elektromos fűtés szóba se jöhet,a túl magas rezsi miatt.
Panelbe még a főbejárati ajtón belülre sem vihetsz be gázpalackot, a vezetékes gáz használata is kizárt.
Nincs legjobb.
A modern fűtések (kondenzációs gázkazán, inverteres klíma, hőszivattyú, faelgázosító kazán) között minimálisak a megtermelt hőenergia költségei.
A szigetelés mértékével lehet számottevően csökkenteni a rezsit.
Ha van egy házad, amit 30-40 kW-al tudsz meleggé tenni, fűtheted akármivel, nem lesz olcsó.
A kondenzációs gázkazán a leggazdaságosabb bekerülési/üzemeltetési költségek és komfort alapján, mindegy mikor épült a ház.
Új házaknál elegendő a padlófűtés, mivel olyan kicsi a hővesztesége, emiatt a fürdőbe szoktak feltenni egy radiátort elektromos rásegítéssel/vagy elektromos kiegészítő fűtést pluszba. Mert előfordul hogy a kazán átmeneti időbe naponta talán egyszer bekapcsol 1-2 órára. Fürdéshez meg nem árt a kicsit melegebb.
Szigetelés függvénye, de ha a padlófűtés nem elég akkor a legolcsóbb a kiegészítő radiátoros rendszer, akár párhuzamosan üzemelve pl egy nappaliban. A mennyezet fűtés az én házamba 1,5 millió felár lett volna a padlófűtés árán felül (új építésű ház nettó 80 m2). Nekem ennyit nem ért meg.
Nekem volt árajánlatom klímára, hőszivattyúra, elektromos fűtésre napelemmel. Az energetika alapján meg tudtam mi az éves felhasználás... szóval a gáz nyert 20-30 évvel. mert kb enni a felárak megtérülési ideje, ha nem kell cserélni semmit... na ilyen meg nincs.
A klímás fűtés pedig kb ugyan annyira jött ki, viszont ezzel olcsóbb fűteni, mint gázzal, viszont zaj, minimális huzat. + a fürdő, wc, háztartási helységbe is kell fűtés, ahová a klíma melege nem igen áramlik be magától. tehát marad a villany fűtés... így viszont már ismét a gáz nyert, ráadásul a gáz komfortosabb mivel nincs zaj és enyhe huzathatás sem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!