Hány fokon tartjátok a nem használt szobákat?
Hiába is akarnánk mondjuk 6 fokon tartani, ha a házban van egy lakószoba, amit 22 fokra fűtünk, átmegy onnan a meleg a többibe.
Tehát mindenképp legalább kétszer annyiba kerül fűteni, mintha az egész ház lenne akkora, amennyi helyiséget használunk is. Hiszen a szobák közt nincsen hőszigetelés.
Lehet, hogy nem is lehetséges felfűteni azt az egy szobát kívánt hőmérsékletre a benne lévő fűtőtesttel, hanem a szomszédos helyiségeket is fel kell fűteni valamennyire ahhoz, hogy abban az egyben megmaradjon 22 fok.
De 18 fok bőven elegendő, még sok is, én 14-gyel is megpróbálkoznék.
túl nagy hőmérsékletkülönbséget nem szabad tartani, mert párásodás-lecsapódás > penészesedés keletkezhet.
A 18 fok szerintem reális, ha pl. máshol 21-22 fokot tartotok.
Csatlakozom én is.
Alap/minimum beállítás fölött picivel.
Az ajtókat nyitva hyagyom,a légáramlás miatt,illetve hogy ne legyen hideg fala a másik (lakott) helyiségnek.
a 22 / 18 fok teljesen jó.
Rendelj kínából 200Ft-os páratartalom mérőket minden szobába, fűtési szezonban 60% fölött sehol ne legyen a páratartalom, különben jön a penész...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!