Kezdőoldal » Otthon » Rezsi » Mennyi lehet egy ilyen háznak...

Mennyi lehet egy ilyen háznak a fűtésköltsége?

Figyelt kérdés
A ház 2001-ben épült, 100 négyzetméteres, 3 szoba, nappali-konyhás, Porotherm 38 falazat, külön szigetelés nélkül, csak vakolat, ablakok, régebbi típusú hőszigetelt faablakok, padlásfödémen, ami 19 cm vasbeton, 4 cm hungarocell szigetelés. nyíltégésterű gázkazán, radiátoros leadókkal. Nagyjából mennyi lehet egy ilyen háznak a fűtésköltsége, úgy nagyjából, 20-21 fok mellett?
2020. dec. 23. 19:08
 1/7 anonim ***** válasza:
Nekem hasonló van,kb.240-280ezer Forint évente.
2020. dec. 23. 19:25
 2/7 anonim ***** válasza:
35%

Ez kifejezetteb korszerűtlen ház. Nem bántásból mondom, csak, hogy tudd, mire számíts.

Az én házan 87ben épült és sokkal modernebb, szinte mindenben.

Így szerintem inkabb 400+ ezer lesz az a költség.

2020. dec. 23. 19:46
 3/7 A kérdező kommentje:
Anyuék háza, de telente nem lakták a házat, s most én költözöm oda. Kiváncsi leszek. Mondjuk azt észre vettem, hogy gyorsan kihűl, már ilyen 15 fokokban is be kellett gyújtani a kandallóba. Egy korszerű házban gondolom még a kinti 15 fokoknál nem kell befűteni.
2020. dec. 24. 01:52
 4/7 anonim ***** válasza:
90 nm-es, b30-as falu (Porotherm 38 sok jobb) régi faablak, kb 300 ezer Ft fával lehet felfüteni.
2020. dec. 24. 07:06
 5/7 anonim ***** válasza:

A Porotherm 38 as téglának mi a pontos típusa? N+F? Annak kb. 0.5 az U tényezője. Ekkor kb. 240e Ft lesz az éves számlád, ahogy az első mondta.

Ezen tudsz egy kicsit fogni, ha a padlást leszigeteled (már ha lehet). Nem írtad, hogy földszintes vagy emeletes a ház. Ha földszintes, akkor kb. 8 bála 10 cm vastag Knauf üveggyapotot szét kell odafent teríteni, ha emeletes és feleakkora az alapterület, akkor kb. 4-et. Az úgy 50e/25e Ft, és már a 2. fűtési szezon közepére megtérül.

2020. dec. 24. 10:45
 6/7 A kérdező kommentje:
Földszintes ház. Kissé nagyobb üvegfelületekkel.
2020. dec. 24. 13:48
 7/7 anonim ***** válasza:
Az sem mindegy, mennyi napfényt kap, mennyire szélvédett, stb.
2020. dec. 27. 11:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!