Brikketnél előfordul, hogy ragasztott? Hogyan szűrhető ki?
Felvetődött, hogy egyszer kipróbáljuk a brikettet fűtésre. Hogyan lehet megkülönböztetni egymástól a szimplán préseltet a ragasztottól?
Előfordul egyáltalán olyan, hogy ragasztják, esetleg csalásból? (Pl a forgácsokat, amelyik abból van.)
Nem merném a kályhába tenni a ragasztottat, árthat, előbb, vagy utóbb.
Nem gondolom ,hogy valamilyen ragasztót is használnának.
Szinte porrá lehet morzsolni.Elégése után a kályha belseje ,szürke marad.
Nagyjából 20 éve használunk fa és szénbrikettet.
Nem érten, hogy az esetleges ragasztó minek, vagy kinek árt/ana?
A kályhának, a kéménynek vagy neked?
Szerintem neked nem árthat, mert az nagyobb gáz lenne, ha a kályhából áramolhatna valami mérgező anyag, mert akkor első lépésben szén-monoxid mérgezés lenne borítékolható.
A kályhának, samottnak, kéménynek nem árt, bármi is legyen benne, ezt tanúsíthatom.
Értem. Különösen az utolsó előttit kérdezem: a 20 év alatt semmi különösebb mértékben nem kormozta a kéményeteket, fűtőberendezéseteket a rendszeres briketthasználat?
Egyébként van összehasonlítási alapotok a normál fatüzeléssel? (Normál alatt a szokványos hasított és legalább egy éve szárított tüzifát értem.) Attól kevésbé kormoz a brikett?
5-ös vagyok
Nálunk vegyesen megy fabrikett, akácfa és német brikett, a kandallókályha is német, egy 170 cm magasságú öntöttvas, samott téglával bélelve.
A fabrikettek indítunk, mert hamarabb lángra kap mint a fahasábok, amikor már tutin ég, majdnem izzik, akkor a (száraz)akác és csak éjszakára a német brikett, hogy reggelig kitartson a kályha melege.
Nem tudom mi számít normál kormozásnak, de soha nem kifogásolta a kéményseprő a kémény állapotát. Legolyózza évente és a kaminlyukban van kb. egy 10 literes vödör negyede.
A kályhákon vannak különböző kis csapok, gyakorlatilag azokkal kell beállítani az optimális égést és ha ez jól van kezelve, nagymértékben meghatározza a korom mennyiséget.
Abban igaza volt itt valakinek, hogy csak fabrikettel fűteni nagy luxus.
Nem tévedés Kérdező, hanem orbitális hazugság!
Gondolkodj egy picit!
Mi a legextrább fabrikettet vesszük a RUF-ot, annak 1199 Ft/csomag (10 kg) az ára. Van benne 12 db.De van 8-800 Ft-ért is.
Ha 12 db-ból megoldható lenne 12 napra és napi 12 órára a fűtés, akkor mindenki minden jelenleg használt fűtőberendezését kidobná és átállna erre, mert akkor a havi fűtése (éjszakai is) meg lenne oldva egy hétre 1200Ft-ból, azaz, havi 4800,-ból.
Ez nonszensz.
De ne higgy nekem, invesztálj be egy 10 kg-s csomagra és győződj meg róla, hogy nálad hogy fogy!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!