Mit lehet tenni, ha apám nem hajlandó fizetni a közüzemi számlákat?
Nem igazán értem az egészet.
Ha egyedül él abban a házban, akkor nem mindegy mit csinál?
Ha nem fizet, akkor nem kell kérni a kikapcsolást, előbb-utóbb kikapcsolják neki, mivel nem fizet.
1-esnek: nem, nem mindegy, mit csinál, hiszen írja a kérdező:
"A ház mindkét szülő nevén van"
Ha az egyik szülő nem fizeti a számlákat és talán nem is dolgozik, mert abból letilthatják, akkor a tartozás fejében jelzálogot tehetnek a házra, illetve akár el is árverezhetik (az ő részét)
Nyilván a másik félnek nem mindegy, hogy idegennel kellene osztozkodnia a házon.
Ja, bocs kérdező, neked elfelejtettem válaszolni.
Te semmit nem tudsz tenni - csak anyukád beszélhetne apukáddal, hogy változtasson ezen.
Esetleg anyukád időről időre bemehetne a közművekhez, rendezni a tartozást vagy a nevére átírathatná a közműveket, de akkor viszont apád fogyasztását is neki kellene fizetnie :-(
Szóval ez nem igazán jó ötlet.
A szolgáltatónál kell megkérdeni ez esetben milyen irat kell hozzá.
Valószinű tulajdoni lapot kérnek.
#1 vagyok
Köszi a magyarázatot, így érthető.
Amúgy szerintem is a szolgáltatónál lehetne megérdeklődni, hogy át lehet-e írni anyud nevére (vagy a tiedre, vagy bárkiére akiére szeretnétek).
Ők tudják mi kell ehhez. Ha az ingatlan közös tulajdon, akkor valahogy biztosan megoldható.
Az azért eléggé vicces, hogy ti ketten albérletben laktok, apád meg egyedül a házban. Kivéve, ha a ház már a házasságkötés előtt is az övé volt.
Ha közösen vették anyukáddal, akkor miért nem adják el és feleznek? Mert ebből mindig gond lesz, ha nem számlagond, akkor csőrepedés, vagy beszakad a tető, vagy Isten tudja mi.
Befizetni simán lehet, nálunk és én fizetem a villanyt úgy, hogy maga a villany nem az én nevemen van.... csak kérdés, hogy akarják-e egy életen át fizetni valami lump helyett a rezsijét.
Én netbankról fizetem 3 lakás számláit, holott egyik óra sem a nevemen van. Még soha nem küldték vissza a pénzem, hanem lekönyvelték a megfelelő helyre.:)
És igen, valóban az a kérdés, hogy az albiból miért az anya fizesse a pasi számláit?
Kérdező, megérne egy sétát az ügyfélszolgálat, ott jobban tudják a lehetőségeket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!