Netto 130 ezret keresek havonta, szüleimmel élek anyám is és apám is dolgozik,anyám az aki úgymond a családi kasszát tartja (csak neki van bankszámlája)minden fizetés az ő kártyájára megy. Mondtam neki hogy szeretnék saját bankszámlát de ő nem támogatja az ötletet. Am havi 30 ezerben állapotunk meg amit ide add nekem a többi marad nála,sokat kérek a fizetésemből ? 22/f
Hát ha ezért full extrás kiszolgálást, mosást vasalást, napi háromszori étkezést kapsz, plusz magánéletet... de nem hiszem. Nagyon sokat vesz el tőled. Holnap nyiss saját bankszámlát, utald oda a fizetésedet, majd kérd el a rezsiszámlát, és a rád eső részt számold ki, azt fizesd ki neki. Esetleg ha főz rád, akkor vásárolj be minden héten pár dolgot.
2020. aug. 16. 18:33
2/16 anonim válasza:
Ez alamizsnának is kevés. Megalázó.
1. "Mondtam neki hogy szeretnék saját bankszámlát de ő nem támogatja az ötletet" - 22 éves vagy, nem 2. Szépen elsétálsz a bankba, nyitsz egy számlát és ráutaltatod a fizetésed, ennyi.
2. Kérj számlát a havi fenntartási költségekről + ételről és annak az 1/3-át fizesd ki, egy fillérrel se többet!
3. Anyád persze ki lesz bukva, tehát takarékoskodj, és gyorsan vegyél ki szobát valahol.
2020. aug. 16. 18:36
3/16 Beviz Elek válasza:
Nem tudom nálatok mi a helyzet, de elég rossz ha valaki anyagi befektetés okán csinál gyereket. Ha a szülő képtelen volt a saját helyzetét rendbetenni, az nem azt jelenti hogy a gyereken kell élősködni és az ő életét is meg kell nehezíteni.
Ha 30at eltenne és a többit odaadná arra még azt mondanám hogy rendben, de őszintén szólva inkább segíteniük kellene a saját életedet beröffenteni.
2020. aug. 16. 18:39
4/16 anonim válasza:
Elöször is anyád beleegyezése nélkül nyithatsz saját bankszámlát, amit meg is kellene tenned.
Másodszor nem írtad, mit "szolgáltatnak" neked, nem mindegy, hogy csak rezsi, vagy teljes ellátás.
A havi 100 ezer Ft mindenképpen túlzás, csak rezsire 30-40 körül lenne jogos (az összes rezsi egyharmada), kaja havonta 50 körül siman van, azt illene fizetni.
De ettöl függetlenül szerintem jobban járnál, ha összeköltöznél egy-két másik lánnyal és önállósodnál.
2020. aug. 16. 18:49
5/16 anonim válasza:
Miért nem nyitsz saját számlát aztán ennyi?
2020. aug. 16. 23:16
6/16 anonim válasza:
Ilyen helyzetben mikor lesz annyi pénzed, hogy lakást tudj venni magadnak?
2020. aug. 17. 01:17
7/16 anonim válasza:
"Mondtam neki hogy szeretnék saját bankszámlát de ő nem támogatja az ötletet."
Felnőtt ember vagy. Mért kell anyád beleegyezése, hogy bankszámlát nyiss? Besétálsz egy bankfiókba, kb 5 perc és már van is saját számlád.
2020. aug. 17. 08:46
8/16 anonim válasza:
Bemész a bankfiókba számlát nyitsz és a munkahelyeden oda kéred a fizetéses. A rezsi részét még utólag megbeszéltük, ha már te kapod a fizud.
2020. aug. 17. 10:51
9/16 anonim válasza:
Én is 22 vagyok,kicsivel többet keresek,és 30 ezret "adok haza"...+ 25-t "kötelezően" el kell raknom minden hónapban egy dobozba,esetleges váratlan dolgokra.
2020. aug. 17. 13:06
10/16 anonim válasza:
Nyiss számlát. Felnőtt vagy. Nem tudom, hogy otthon mit fizetnek a szüleid, mit te, meg ki miben vesz részt, de ez a 30 ezer... nevetséges. Anyukád azért nem támogatja a saját bankszámla ötletet, mert akkor nem tud lehúzni. Ne hagyd neki! Nyiss saját bankszámlát, és ha úgy gondolod, adj be a családi kasszába egy 30-ast, vagy valamit (habár anyukád már így is rengeteget lenyúlt tőled...). Mondjuk azt nem tudjuk, hogy mégis mit fizetnek neked a szüleid, meg minden, de minden esetre, nyiss saját bankszámlát.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!