Van aki teljes házat kb. 100 m2-est kizárólag Nobo elektromos fűtőtestekkel (nem infrapanellel) fűt? Ha igen, kíváncsi lennénk a tapasztalatára, véleményére. Mennyi a havi villanyszámla?
Feladat: meg kell tölteni vízzel egy 100 literes hordót.
Na most az, hogy te piros vödörrel, kék fazékkal, vagy lila lavórral hordod bele a vizet, 10, 20, 40 percig vagy akár egy teljes napon át, az tök mindegy. Amíg bele nem öntöttél 100 litert, abban nem lesz 100 liter.
Akárhogy csűröd-csavarod, egy 5 kW (csak egy példa) hőigényű házba (vagy legyen inkább szoba, mert sajnos ez a jellemző) naponta 5*24 = 120 kWh ellenállás melegítésből kinyert hőenergiát kell beleöntened, különben __sosem__ éred el a kívánt hőmérséklet.
Aki meg kicsit is át tud nézni a mindenféle panel és hősugárzó marketing rizsája felett, az tudja, hogy 120 kWh hőenergiát bizony megtermel egy átlagos napon a 1,5 kW-os klímája! És mifelénk nagyon nem mindegy, hogy 5kW vagy 1,5kW fogyasztó pörgeti egész nap a villanyórát.
Téged van nagyon átvertek, vagy te akarsz most ezzel nagy reklámot csinálni.
Bocsi, ne haragudj, de te nagyon túlzol a számokkal ezt már az előző levelembe is akartam írni...Turbó rágó :-DDD
Akkor se tudod eladni nekem a Klímádat, ha nyomod itt ezerrel a rizsát...
KLÍMA nem kell fűtésre, hidd el, nyugodtan eladhatod hűtésre, azzal jobban jársz :) Nekem nem kell klímaszerelő, aki úgy is csak lehúz a munkadíjjal...a legjobb,ahol nem kell szakember, csak bedugom a konektorba és kész. A legjobb, ha utána nézel az interneten.... szép estét :)
"Napelem csak tervbe van...most nagyon kedvező állami támogatási feltételek vannak, átgondoljuk még."
Csak szólok, hogy ezzel igen sokan megfogják szívni, akik fűteni szerettek volna vele.
Ugyanis havi elszámolású lesz az éves helyett.
Alapvetően a klíma lenne a legjobb elektromos fűtés, de van egy iszonyú nagy buktatója főleg vidéken, de biztos Budapesten se jobb a helyzet. A fűtési üzem eléggé megterheli a klímát, ha már kicsi mínusz fok van, és rendes karbantartâs nélkül hamar megadja magát. Én 2 éve nemtalálok olyat aki kijönne karbantartani! Itt a "karbantartás" az a beltéri egység szűrűlyének zuhannyal történő tisztításában és a hőcserélő fertőtlenítésében kimerül, amiért elkérnek 20ezret. Már aki egyáltalán kijön, mert többségük csak a saját telepítésű klímát hajlandó kitisztítani. Közben a 2 éves, telepítéssel 240ezerbe kerülő daikin klíma kültérije már hörgő, kereplő hangokat ad, és 1,5 hónap után találtam olyan szerelőt aki most egyáltalán hajlanó kijönni és megnézni.
Ezzel szemben az elektromos hőtárolós radiátort, megvettem 3 éve, amivel annyi dolgom van, hogy ősszel bekapcsolom, tavasszal meg ki. Többet fogyaszt mint a klíma? lehetséges, de még mindig gazdaságosabb mint 4-5 évente klímát cserélni 250000 ezerért, meg fizetni évi 20ezret a karbantásnak nevezett semmiért. Amit a legideálisabb esetben, évi 2x kellene "karbantartás" néven a baktériumok miatt.
Szóval klímás fűtést csak akkor ha tudsz egy olyan szerelőt aki legalább 1x évente tisztességesen megcsinálja a karbantartást és inkább átmeneti fűtésre szeretnéd és nem fő fűtésnek.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!