Kezdőoldal » Otthon » Rezsi » Miért mutat reggelre ilyen...

Miért mutat reggelre ilyen sokat a vízórám?

Figyelt kérdés

Az utóbbi hónapban észrevettem valami furcsát. Mindig is odafigyeltem arra,hogy ésszerűen használjam a vizet,nem szokásom "pancsolni" feleslegesen.Minden nap írom is a nap végi aktuális pontos vízóraállást.

Viszont mostanában ha reggel felkelek van,hogy 100 -200 literrel is többet mutat az óra mint lefekvéskor.

Egyedül lakom egy társasházban.Este sose szállok le mosdóba menni vagy bármi és mindig figyelek rá,hogy el legyenek zárva a csapok és ne csöpögjenek.

Először csőrepedésre gondoltam de napközben sosem forog az óra ha nem használok vizet tehát nyilván ezt kizártam.

Létezik olyan,hogy lopják a vizet?

2020. máj. 8. 19:40
 1/6 anonim ***** válasza:
33%

Kizárt dolog.Csak azt a vízet méri az óra,ami áthalad rajt.

Különben mi mozgatná a számlálót .

2020. máj. 8. 20:04
 2/6 anonim ***** válasza:
89%

Ha ez egy 1000 éves többször átalakított, elválasztott régi "bérház" akkor nem lehetetlen,hogy maradt rajta más fogyasztó is. De ezt gyorsan ki tudod szűrni.

Rendszeresen zárd el az óra előtt a főcsapot éjszakára vagy akár már napközben is.

2020. máj. 8. 20:29
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

Van ilyen.

Unokanővérem évekig fizette a szomszédja vécévizét - meg még ki tudja mit? - csak neki napközben tűnt fel, hogy nem használ vizet és megy az órája. De az egy többlakásos 100 éves társasház volt.

Ha neked csak éjszaka, az eléggé rejtélyes, mert

- vagy valakinek olyan az életvitele, munkája, hogy csak éjszaka tud mosni, főzni, fürdeni, stb. azaz nappal nincs otthon, de nem tud róla, hogy a víz egy része tőled megy.

- vagy valaki tudatosan használja a vizedet és éjszakára indítja el a mosó és mosogatógépet. De az is lehet kertes ház esetén, hogy akkor indítja el a locsolót. Azt nehezen hiszem, hogy valaki fent dekkol éjjel 3-ig, hogy megfürödjön.

2020. máj. 8. 21:53
 4/6 anonim ***** válasza:
100%
Lehet, hogy nappal is forog, csak nagyon lassan. Nekem volt olyan, hogy a WC tartály úszószelepe nem zárt rendesen.
2020. máj. 8. 23:06
 5/6 anonim ***** válasza:
100%
Mindenképp szólnék a vizeseknek, meg a gondnoknak, biztosítónak valakinek aki rá jön mi a gond... 100-200 L rengeteg
2020. máj. 8. 23:42
 6/6 anonim ***** válasza:
89%

elsőre a wc tartályra gyanakodnék, zárd el csak azt éjszakára, ha így megszűnik a fogyás, akkor az a ludas.

A másik, meg ezekben a régi házakban összevissza mennek a csövek, ahogy előttem is írták, lehet hogy valamelyik szomszédhoz a te órád után ágazik le.

2020. máj. 10. 00:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!