Miért mutat reggelre ilyen sokat a vízórám?
Az utóbbi hónapban észrevettem valami furcsát. Mindig is odafigyeltem arra,hogy ésszerűen használjam a vizet,nem szokásom "pancsolni" feleslegesen.Minden nap írom is a nap végi aktuális pontos vízóraállást.
Viszont mostanában ha reggel felkelek van,hogy 100 -200 literrel is többet mutat az óra mint lefekvéskor.
Egyedül lakom egy társasházban.Este sose szállok le mosdóba menni vagy bármi és mindig figyelek rá,hogy el legyenek zárva a csapok és ne csöpögjenek.
Először csőrepedésre gondoltam de napközben sosem forog az óra ha nem használok vizet tehát nyilván ezt kizártam.
Létezik olyan,hogy lopják a vizet?
Kizárt dolog.Csak azt a vízet méri az óra,ami áthalad rajt.
Különben mi mozgatná a számlálót .
Ha ez egy 1000 éves többször átalakított, elválasztott régi "bérház" akkor nem lehetetlen,hogy maradt rajta más fogyasztó is. De ezt gyorsan ki tudod szűrni.
Rendszeresen zárd el az óra előtt a főcsapot éjszakára vagy akár már napközben is.
Van ilyen.
Unokanővérem évekig fizette a szomszédja vécévizét - meg még ki tudja mit? - csak neki napközben tűnt fel, hogy nem használ vizet és megy az órája. De az egy többlakásos 100 éves társasház volt.
Ha neked csak éjszaka, az eléggé rejtélyes, mert
- vagy valakinek olyan az életvitele, munkája, hogy csak éjszaka tud mosni, főzni, fürdeni, stb. azaz nappal nincs otthon, de nem tud róla, hogy a víz egy része tőled megy.
- vagy valaki tudatosan használja a vizedet és éjszakára indítja el a mosó és mosogatógépet. De az is lehet kertes ház esetén, hogy akkor indítja el a locsolót. Azt nehezen hiszem, hogy valaki fent dekkol éjjel 3-ig, hogy megfürödjön.
elsőre a wc tartályra gyanakodnék, zárd el csak azt éjszakára, ha így megszűnik a fogyás, akkor az a ludas.
A másik, meg ezekben a régi házakban összevissza mennek a csövek, ahogy előttem is írták, lehet hogy valamelyik szomszédhoz a te órád után ágazik le.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!