Digitális villanyórának árt ha mindig lekapcsolom mikor elmegyek otthonról?
2 es a villany óráról kérdeztek.
Annak nem árt,ha napjában 25 x is kapcsolom le .
Áram megszakitásra tervezték.
Konkrétan a kismegszakítót nem erre tervezték. Szereltess be egy rendes kapcsolót; ún főkapcsoló funkciója lesz a lakásnál.
Valamint a digitális villanyóra sem arra készült, hogy ki-be kapcsolgasd(mint ahogy a számítógép is elviseli, de nem jó neki). Valamint a kapcsolaskor keletkező hálózati tüskék sem használnak a berendezéseknek.
A kismegszakítót nem erre tervezték.Mint előttem is
írták kb 1000 megszakításra van tervezve.Minden le és visszakapcsoláskor elektromos ív keletkezik az érintkezői közt.Ekkor mindkét érintkező egy kis felülete megég.Ez miatt növekszik az ellenállása.A növekvő ellenállás + hőt termel.Ez miatt majd annyi beégés lesz rajtuk,hogy már jelentősen megnövekszik az ellenállása és a névleges áramerősség alatti terheléstől is túlmelegszik és ez miatt old majd le,mert hővédelem is van benne.Egy 16A-es már lekapcsolhat 10A áramnál is a túlmelegedés miatt.Találkoztam már ilyennel.
Ha rossz a hálózat,akkor inkább fel kellene újíttatni,de ez pénz függő.Ettől még álmodban is érhet baj,vagy lekapcsolod éjszakára is?Ez utóbbi még rosszabb,ha nem ébredsz fel időben,vagy alsóban kell menekülnöd,mert ropog a tető.
Ha meg már a mosógép sem tud felfűteni,mert leold,akkor pedig hívhatsz egy a szolgáltatódnál regisztrált szerelőt,hogy cserélje le a kismegszakítót.
Én azért a biztonságot mindenképp előtérbe helyezném és felújíttatnám a hálózatot.Tudom,hogy nem könnyű ez anyagilag,de a ház azért biztosan többet ér most,mint leégve.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!