Egy éve lakok albérletbe viszont a tulaj nem mutatta meg sose a gáz számláját mivel gázkazánja van. Butaság lenne innentől kérni tőle mutassa kitudja valójában mennyi lehet?
Egy szigeteletlen családi házban, az reális összeg lehet.
Te mennyit fizetsz fűtésre ebből?
Lakást, vagy szobát bérelsz?
Ha szobát, akkor is használod a fürdőt, esetleg a konyhát.
Ilyen esetben nem is tudom, mi lenne az igazságos leosztás.
Talán leginkább a m2 alapú elszámolás a szobák nagysága szerint, mert az egyéb helyiségeket közösen használjátok.
Mondjuk a lakás 100 m2, ebből te laksz 20-at, akkor a számla 1/5-e terhel téged, azaz 20%.
A 9 ezret nem találom soknak, sőt, hidegebb időben a 60ezer/hó is lehet reális, ha nagy a ház, de ebből gondolom nem 60 ezer a te részed.
Ezt akkor cseszted el, amikor a szerződéskötéskor egyeztél meg a számla bemutatásról.
Most is kérheted, de ennek olyan látszata lesz, hogy gyanakszol, hogy átver. (Persze ettől még átverhet)
Ha én tulajdonos lennék, biztos nem hoznám magam ilyen helyzetbe, hanem magamtól mutogatnám a számlát.
25m2 az egész én nem tudom a fűtést szabályozni
van egy szoba, konyha, fürdő
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!