Előfordulhat hogy két kazán termosztátja összeakad?
Bekapcsol és fűt a kazán akkor is, amikor a termosztát szerint nem kellene. A termosztát nem jelzi, hogy fűtene.
Létezik, hogy valamelyik szomszéd ugyanilyen kazánt, termosztátot szereltetett és ő vezérli véletlenül a mi készülékünket?
Immergas eolo star kazán és Computherm q7 termosztát
Úgy nézem ez a tipus nem rádiós termosztát, így nincs mi összeakadjon. A kazán meg mindegy.
Ha így van, és össze vissza fűt, akkor állítsad alaphelyzetbe és paraméterezd újból. (Esetleg nem kapcsol ki, az relé gond)
De mit is állítsak? 🤔
Teljes sötétség.
Ezt úgy kell elképzelni, hogy ülök karnyújtásnyira a termosztáttól és egyszer csak kapcsol a kazán, pörög az óra és a termosztát nem jelzi, hogy menne a fűtés, de a radiátor melegszik. Nincs ideje programváltásnak és a hőmérséklet se ment lentebb, mint a beállított kapcsolási hőfok.
És mivel nem látszik a termosztáton, leállítani se tudom simán.
Oda megyek a fűtő kazánhoz, felveszem a termosztátot, hogy az is mutassa hogy fűt. Ekkor még egyet "kattan" a kazán és ha ekkor lentebb veszem, akkor végre leáll a fűtés.
Eddig 2 alkalommal volt ilyen.
Q7 rádiós, egészen biztos.
Nekem úgy tűnik inkább a kazánban nincs jól beállítva valami.
Amikor bekapcsol a kazán, a termosztát központi egységén világít az adott kör piros visszajelző lámpája? Mert ha nem, akkor a termosztátnak nincs köze a jelenséghez.
Ez jó kérdés, nem tudom. Amikor odamentem, talán már nem égett a lámpa.
De mi állíthatódott el magától a kazánban? Vagy hogyan?
Tavaly áprilisban nyúltunk utoljára hozzá. Akkor vezérlőpanelt kellett cserélni (szerelő végezte) és azóta most jelentkezett először ez.
Az RF már rádiós kivitel, igen.
Elvileg nem akadhatnak össze, mert egyéni kóddal azonosítják egymást. De a leírásában van új kód generáltatása összehangolás is, végezd el. 7.2 fejezet.
A másik, hogy nem ő okozza a gondot, így jó volna a vevőn látni a piros visszajelzést, hogy valóban ő kapcsolt e.
Amennyiben nem látni a pirosat, akkor viszont ki is kellene kapcsolnia a kazánt.
Mivel a kazán hőfok -valószínűleg vízhófokkal babrálva kapcsolod ki, így lehet, hogy a kazánban van a bibi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!