Elektromos fűtés főfűtésnek?
Nálunk 2 db elektromos fűtőpanel van a házban (2000 W és 2500 W), emellett csak egy kicsi hősugárzó a fürdőben, ami napi 10 percet megy kb., amíg zuhanyzunk.
Én nagyon fázós vagyok, de otthon én is elvagyok egy szál pólóban, hihetetlenül kellemes, komfortos meleget csinálnak.
A házunk 36 nm, a belmagasság 2,40. A födémszigetelést megcsináltuk újra jó alaposan, a falakon régi üveggyapot szigetelés van csak.
MINDEN elektromos árammal működik a házban, nincs bekötve gáz, tehát bojler, főzőlap, minden elektromos.
Most a legutóbbi villanyszámlánk 40.000 forint volt úgy, hogy ebben benne volt a 2 hét amit otthon voltunk az ünnepekkor, tehát egész nap feltekert fűtés, jó sokat sütöttünk-főztünk. Úgy, hogy nincs más rezsink, szerintem abszolút nem vészes.
(Bocsi a terjengős válasz miatt, de a részletek nélkül semmit nem ér a számla összege.)
Nagyobb házba viszont nem tudom, milyen lehet ez a fűtőpaneles megoldás, lehet hogy inkább klímában gondolkoznék akkor már, az azért gazdaságosabb.
#13 vagyok
Ja igen, két dolgot kifelejtettem:
- mindenképpen figyelj oda, hogy a hálózat bírjon ennyi elektromos kütyüt! Lehet, hogy kell amperbővítés hozzá.
- bónusz előny: a paneleket megrendeltük, kiszállították, aznap este már ontották is a meleget, extragyors beüzemelni, pár csavar az egész, ez nagyon tetszett. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!