Kezdőoldal » Otthon » Rezsi » Az EON vajon jogosan számláz...

Az EON vajon jogosan számláz ki egy tételt fél év elteltével?

Figyelt kérdés

Volt egy hibabejelentésem, hogy nincs áram a lakásban.Az "árbóc" előtt elszakadt egy vezeték.Sajnos ezt csak akkor vettem észre amikor már kiérkeztek, de ha már kijöttek...azt hittem én balga hogy mivel a vételezést mérő óra az ő hatáskörük akkor az előtte levő vezeték csere is az övék...ám kiderült mivel régi bekötés, amit anno úgy tettek meg, hogy nem egyben van az oszloptól a mérő óráig a vezeték hanem "kötéssel" így az az én "saram"...nem elég, hogy nekem kellett megcsináltatnom a

vezetékcserét hanem fél évre rá küldik a kiszállásért a számlát! ------------------

Bicska-nyitogató!!!!!

2020. jan. 8. 10:13
 1/8 anonim ***** válasza:
72%

Benne van az üzletszabályzatban/tájékoztatóban, hogy ha kihívod őket de a hiba a te hálózatodon van akkor fizetős a kiszállás.

Kár ezt ragozni, köríteni.

2020. jan. 8. 10:27
 2/8 anonim ***** válasza:
30%

A szolgáltató nem vétett.Az órától a villany oszlopig a vezetéknek megszakíthatatlannak kell lenni .Ennek a szakasznak a kiépítése sem a szolgáltató feladata .

Akkor méltatlankodhatnál,ha költségeket befizetted,és munka meg várat mamára .

Először tájékozódjál,és utána háborogjál.

2020. jan. 8. 10:30
 3/8 anonim ***** válasza:
31%

"Bicska-nyitogató!!!!!"

EZ IGAZ, csak a szolgáltató bicskája az, ami jogosan nyitogatódna!

2020. jan. 8. 10:39
 4/8 A kérdező kommentje:

Köszönöm a kioktatást!

Amúgy azt is tudtam, hogy ha a hiba az én hálózatomban van én fizetek.

Igazából azt is tudtam, hogy ha meg van szakítva kötéssel az a bizonyos szakasz akkor már az én saram (ezzel kapcsolatosan volt riport is már rádióban) Csak az a kérdés pl., hogy vajon a kiépítésnél is így volt, hogy nem volt kötelező egyben csinálni? Illetve amikor ezt eldöntötték hogy az nem az övék akkor vajon miért nem építették ki ők egyben?

Aztán, végül száz szónak is egy a vége a kérdésem a 6 hónapos késleltetésre vonatkozott!

Köszönöm :)

2020. jan. 8. 12:07
 5/8 anonim ***** válasza:
61%

Nagyon régen is megszakitás nélkül kellett a vezetéknek lenni.Talán rövid volt a vezeték,és toldották.Jól álcázták is,hogy észrevétlen legyen .A kötés sem lehetett megfelelő,mert pont ott szakadt el.

Még jól is jártál.

Az ilyen bekötések új bekötésnek számitanak .

Kezelhette volna így is szolgáltató.

Lehetett volna kérelmet benyújtani,a munkát terveztetni.

Ha nem szabványos a mérőhely,újat kellett volna kialakitani .

Nem kioktatásokat kaptál,csak infókat,hogy képbe legyél a történettel kapcsolatosan .

2020. jan. 8. 13:14
 6/8 anonim ***** válasza:
73%

Bocs ,lemaradt.

A kiszállási díjat,akár az éves elszámolás mellé is csatolhatják.

2020. jan. 8. 13:17
 7/8 anonim ***** válasza:
80%

Annyiban vagy "szerencsés", hogy nálam amikor vezetékszakadás miatt kijöttek, utána köteleztek, hogy építtessem ki a földben, mert csak a földvezeték a szabályos.

Amikkel nincs baj, azok maradhatnak, de ahol gond van, azoknál már állítólag nem engedélyezett a lengővezeték.

Szerencsére mindez egy külterületi zártkertben volt, mert lakóháznál nem tudom mi lett volna, ha mondjuk 3 hónapig nincs villany, mire megtudjuk csináltatni.

Ellenben:

A szomszédomnál (lakóház) a fa ága eltépte a lengővezetéket és azt mondta az ÉMáSZ, hogy ez esetben neki kell megcsináltatnia, mert ő okozta a hibát, ellenkező esetben az óráig az ő saruk.

Szóval nem tudom, hogy mi az igazság, hogy szolgáltatónként más e a szabályzó, azért ennek nem ártana utánajárni!

2020. jan. 8. 13:32
 8/8 A kérdező kommentje:

Ami még kimaradt:

A villanyszerelő több megoldást vázolt:

- marad minden a régiben és összeköti ami volt (legolcsóbb de sanszos, hogy hamarosan újra szakadás)

- az árbócnál marad a kötés de az árbóc és az óra közt új vezeték (elfogadható ár, 25-30 évig viszont ha mégis úja gond van nekem kell újra javítani)

- teljesen új vezeték az oszloptól az óráig (horror ár, de ha újra gond van akkor már az EON javítja)

2020. jan. 8. 19:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!