Kezdőoldal » Otthon » Rezsi » Padlófűtés leolvasás adatai...

Padlófűtés leolvasás adatai mennyire reálisak?

Figyelt kérdés

Októberben költöztünk be egy új épitésü lakásban ahol padlófűtés van.

75 négyzetméter.

Tegnap leolvasták a vízórákat,áramot mindent.

A padlófűtés dobozánál lévő órán van egy gomb.Ha megnyomod egyszer kwh-át mutat ha mégyegyszer köbmétert.

A lakásban 20-21 fok van átlagosan.4 helységben fűtünk.A helységek szabályozói 6bol 4 esen állnak mindig.

Tegnap a kwh-át írták fel.Ami 1448kwh volt.Mégegyszer megnyomva 521,12 köbmétert mutatott.

Tudja valaki ez mennyire reális?

Voltak gondok az elején a szabályozással.Csak ami a furcsa h a többi lakónak 5-600kwh volt felirva nekunk meg 1448?

Az alattunk levo 23 fokban van 4 helysegeben 5ön van az állitó.

Esetleg akinek padlofűtése van letudná írni évente mennyi kwh vagy köbméter megy el?

Mi a reális?

Elnézést ha kicsit értelmetlen csak szeretnék felkészülni ha esetleg ràfités lesz.

2020. jan. 5. 16:16
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
* nem hűtés, hanem fűtésszámlát.
2020. jan. 5. 20:06
 12/16 A kérdező kommentje:

Visszakerestem köszönöm. december 9ei a kérdés

Elolvastam bár mi egy 4 lakásos hazban lakunk.

Felül 2 lakás alul 2.Mi az emeleten lakunk.

Az also szomszed mondjuk profitálhat belőle.A mellettünk lévővel meg csak a nappalik fala szomszédos.

Csak mi vagyunk bérlők,a masik 3 lakást megvették.

Vagy annyira rossz lehet a szigetelés?Ytong falak vannak.

Bar a hangszigetelés elét gyatra mert az alsó szomszéd tévéjét,elefántjárását,dübörgést mindent hallunk.

Minel elöbb intezek valamit mert megnézhetem magam jövőre ha ez igy marad😕

2020. jan. 5. 20:21
 13/16 anonim ***** válasza:

Gondolom új építésű, így a külső falak szigetelésének előírásszerűnek kell lennie és egyforma körbe.

Azért az alsó szomszédot nem kellene ennyire hallani, a hőszigetelő anyagok hangszigetelnek is.

A hőszigetelés minőségén kívül a leírtak alapján még a padlóba betekert csőmennyiség lehet kevesebb (gondolom a vízhőfoka azonos), illetve a ti mennyezeteteken tud még sok hő távozni(ez is szigetelés függő). Kérdés, hogy ki mit szabatott egyénileg testre a lehetőségek közül.

Mindenesetre ez problémára ad okot, amivel érdemes foglalkozni; de lehet, hogy hosszú távon nem lehet vele csinálni semmit.

2020. jan. 6. 07:53
 14/16 anonim ***** válasza:
Még megpróbálkoznék összehasonlítani a a fűtési kWh mellett a m3 is, A többi lakónál is arányosan kevesebbnek kell lennie ennek is. Illetve a hányadosból visszaszámolható a m3 víz által leadott kWh-ra. Nem e a mérőóra csal?
2020. jan. 6. 09:35
 15/16 A kérdező kommentje:

Gondoltam én is arra h az órával van valami.

Intézkedni fogok mert 2 hónap alatt ennyi? mennyi lesz az éves?😏

2020. jan. 6. 10:22
 16/16 A kérdező kommentje:

Azt mondtak egyebkent h percenkent 2,2 és fél liter vizet hasznal

Egyebkent automata vagyis kapcsolgatja magát,ha eléri a hőfokot lekapcsol.De sűrűn halljuk h le fel kapcsol

Az fogyaszt ennyit?

Neharagudjatok csak nem vagyok képben h érdemes használni a rendszert mire érdemes figyelni😞

2020. jan. 6. 12:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!