Ti mennyire szoktatok fűteni otthon?
Nettó 60 m2 tégla parasztház, szigetelt födém és és néhány éves műanyag jó minőségű nyílászárók. 24-26 fok közöttvan az átlag, és 22 nél már fűtünk évszaktól függetlenül. Így átlag 4 erdei m3 akác fogy el. Radiátoros központifűtés van. Haviba nehéz megmondani, de a legkeményebb télen is az utóbbi pár évban volt 160000 a fa ára, de az átlag 140000. 90%ba száraz fával fűtünk, sokat nem tudunk várni vele mert nincs hol tárolni, de az idei évben használt fát tavaj februárba vettem. Valószínűleg idén is kora tavasszal veszek megint így min fél évet szárad majd.
Mikor bejött a brikett mi is azt használtuk, de évről évre egyre rosszabbak lettek, kb 6 éve már ott tartott unk, hogy havonta 35000 ért vettem (65 ft/kg) és nem volt elég egy hónapra. Eleinte keményfa brikettet vettünk raklapokkal, de ahogy láttam hogy több fogy mint kéne és a ház meg nehezen melegszik, utánna már próbálgattuk, minden hónapba másik fajtát. Végül a fenyő brikett volt ami árban és minőségben is megfelelő volt. Sajnos ez is 2-3 év után egyre silányabb lett. (Egy ismerősöm közben ehhez a brikettes céghez került és ő megerősítette a sejtésemet, hogy fokozatossan csökkentették a nyomóerőt és ezzel arányossan a felhasznált forgács térfogatát, végül beálltak számukra ideális minőségre... És nagyon nem mindegy ha pl: egy azonos méretű brikett henger 1 kg vagy éppen 2 kg) Hozzátenném eleinte zsákra árulták később már kilóra! De a lényeg brikkettel az utolsó évünk kb 200-220000-be került 6-7 évvel ezelőtt! Így az akác lényegessen olcsóbb, csak méterfába kell venni, mert akkor nem igen tud a fuvaros lehúzni vele.
Mi társas házban lakunk.
Tegnap este nappali haloszoba felment 21,5 fokra
Ablakot nyitottam mert en rosszul voltam.Nekunk nincs nagy hoigenyunk.
20 fok mindenhol tokeletes nekunk.
Ez attol fugg kinek mennyi a hoigenye.
A szomszedunknal is 21 fok van.Az alattunk levonel 24 fok.
Azt mondta a szomszedom valamelyik nap volt lennt nala 5 perc utan rosszul volt annyira fulledt meleg volt.De kinek mennyi az idealis😀
De szerintem a 21-22 fok tokeletes.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!