Nem lehet leolvasni a vízórát, mi lenne ilyen esetben a teendő?
Látni kellene egy vízszámlát. Azon rajta van az óra gyártási száma.
A leolvasónak is tudnia kellene, hány óra van a lakásban. Nála ott kell legyen az előző leolvasás adatai. Kétlem, hogy soha nem tudják leolvasni a másik kettőt, akkor abba belenyugodna a szolgáltató.
Milyen lakásban laksz? Panel, tégla, miegyéb?
lehet, h csak egy van
nézd meg a csapokat, wc-t külön-külön, hogy az pörög-e mindnél
Előttem 2 választ fontold meg,jó. Az a tuti.
De megkérdezhetem az alsó/felső szomszédot, mert hasonló az elrendezés.
nálunk a lakások 40-120 nm közöttiek. Kisebb lakásokban 1, nagyobb 70nm-től 2 vízóra van, fürdőszobai egy, konyhain második vízóra. Ha három vízóra lenne, amit kétlek, egy fürdőszobában, egy konyhában, egy wc-ben? Másrészt nem szokták eldugni. Teljes felújításnál meg mindenki kiváltotta eddig 1 vízórára.
Egyénként az én albérlőim fogyasztás alapján fizetnek minden hónapban, gázt, vizet, villanyt. Adott havi fogyasztás szorozva ár(kwh, m3)
Ilyen nincs,amit a tulaj csinál, jogod van hozzá, hogy tudjad, mennyi a havi fogyasztás, bemondásra nem fizetnék egy fillért sem.
Évente leolvassák, lefotózzák. Számlapnak látszani kell.
Nem szokták bedugni a gardróbszekrény mögé.
„Nem tudja“, hol van a vízóra. Aha. Ne hagyd magad hülyének nézni!
Azért tulajdonos, hogy ismeretei legyenek az ingatlanról.
Csatlakozom a #6-oshoz: amíg nincs leolvasás, addig nincs fizetés.
Nincs olyan, hogy nem tudja. A számlán szerepelnie kell hány van, ezzel a leolvasónak is tisztában kell lennie és ha társasházi mellékvízmérők, amire a szolgáltatóval szerződtek a lakók, akkor a szolgáltató számára lehetővé kell tennie a leolvasást évente. Kibukott volna már, ha ezek lefalazásra kerültek volna.
Esetleg ha megmondod milyen típusú lakás, mi is segíthetünk, hogy merre keresd, egyébként eddig nagyon jó tippeket kaptál. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!