Kezdőoldal » Otthon » Rezsi » Két ember - normál körülmények...

Két ember - normál körülmények között - mennyi vizet használ havonta?

Figyelt kérdés

Új bérlők az ingatlanomban. (Nem locsolnak kertet, nem mosnak kocsit..)

Vitatják a 40 köbméter/3 hó vízmennyiséget. Állítják, hogy eddig 3 köbmétert fizettek havonta.

Igaz lehet ez?

2019. nov. 18. 19:10
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
Mi ketten vagyunk. Minden nap 1-2 zuhany/fürdés fejenként. Folyó víznél mosogatok, heti 3-4 mosás megy le. Így használunk 6-7m³ vizet havonta. Szerintem a kb 13/hó kicsit sok, én is vitatnám.
2019. nov. 18. 19:30
 2/11 anonim ***** válasza:
100%

Mi ketten meg egy nagy kertet öntözve használunk el egy évben 130-140 köbmétert.

SZóval a negyedévenkénti 40 köbméter igen sok, ha nem öntöznek is vele.

2019. nov. 18. 19:46
 3/11 A kérdező kommentje:

Az a baj - ez a szüleim ingatlana volt, sajnos hagyaték lett..-, hogy a főmérőre rá van csatlakoztatva egy almérő. Az almérőt egy 6 gyerekes nő használja, aki ész nélkül mos, locsol, a gyerekek kerti medencéznek. (Ennek a nőnek már leszerelték a gázóráját is, lehet, hogy ő buherál a vízzel.)

Nekem is sok a 40 köbméter - a 3 meg kevés -, de most kinek higgyek és hogyan bizonyítsak?

2019. nov. 18. 20:08
 4/11 anonim ***** válasza:
100%

Nekünk is 3-4 m3 volt míg ketten voltunk. Most egy gyerekkel, hogy mosunk éjjel nappal 6-7 m3 körül van.

Én felajánlanám, hogy a felét kifizetem és azonnal megoldanám a mérőóra kérdést. Nem értem, hogy hogy kerül az ingatlanra egy másik nő, vagy hogyan miért van almérő, de meg kell szüntetni.

2019. nov. 18. 21:18
 5/11 A kérdező kommentje:

Egy nagy családi ház volt eredetileg. A nagyszülők halála után az ő részük az ingatlanról le lett választva és el lett adva. Kellett oda is egy vízóra, így került a főmérőre egy almérő.

Fogalmam nincs, hogy lehetne ezt megoldani.

Egy új főmérőt is kiépíteni oda..? És annak a költségeit ki állja..? Lehet erre valakit - jelen esetben az eladott ingatlanrész új tulajdonosát - erre kényszeríteni?

Mert most kifizetem a víz felét, ez oké, de hosszútávon nem oké.

2019. nov. 19. 06:51
 6/11 anonim ***** válasza:
Mi ketten vagyunk, és két havonta használunk 2 köbméter hideget, és 3 köbméter meleget havonta. 40 köbméter rengeteg.
2019. nov. 20. 14:56
 7/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek. Muszáj lesz bemenni a vízműhöz. A két héttel ezelőtti leolvasáshoz képest 24 köbméterrel több a vízóra állása. Valami itt nincs rendben..
2019. nov. 21. 06:46
 8/11 anonim ***** válasza:

Azt, hogy kinek a költsége a másik víz bekötés kiépítési költsége, az nagyon függ az adásvétel szerződés tartalmától.

Ha ez erre nem tér ki akkor az új tulajdonost terheli.

Csőtörés is lehet a vífogyasztás okozója, biztosítosd le hogy elment 40 m3 víz 3 hónap alatt, aztán meg ki kell ásatni a vízcsöveket, mert lehet megcsapolja a másik család

2019. nov. 25. 11:18
 9/11 A kérdező kommentje:

Beszéltem a vízművel. Az almérő tulajdonosánál tavaly nyáron volt utoljára leolvasás. Lefotóztuk az óráját. Rozsdás, párás, leolvashatatlan. A plomba is hiányzik róla..

A kivizsgálás elindult.

Bízom benne, hogy megnyugtatóan zárul.

2019. nov. 26. 06:12
 10/11 anonim ***** válasza:
Majd ird meg mi lett.
2019. dec. 12. 14:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!