Két ember - normál körülmények között - mennyi vizet használ havonta?
Új bérlők az ingatlanomban. (Nem locsolnak kertet, nem mosnak kocsit..)
Vitatják a 40 köbméter/3 hó vízmennyiséget. Állítják, hogy eddig 3 köbmétert fizettek havonta.
Igaz lehet ez?
Mi ketten meg egy nagy kertet öntözve használunk el egy évben 130-140 köbmétert.
SZóval a negyedévenkénti 40 köbméter igen sok, ha nem öntöznek is vele.
Az a baj - ez a szüleim ingatlana volt, sajnos hagyaték lett..-, hogy a főmérőre rá van csatlakoztatva egy almérő. Az almérőt egy 6 gyerekes nő használja, aki ész nélkül mos, locsol, a gyerekek kerti medencéznek. (Ennek a nőnek már leszerelték a gázóráját is, lehet, hogy ő buherál a vízzel.)
Nekem is sok a 40 köbméter - a 3 meg kevés -, de most kinek higgyek és hogyan bizonyítsak?
Nekünk is 3-4 m3 volt míg ketten voltunk. Most egy gyerekkel, hogy mosunk éjjel nappal 6-7 m3 körül van.
Én felajánlanám, hogy a felét kifizetem és azonnal megoldanám a mérőóra kérdést. Nem értem, hogy hogy kerül az ingatlanra egy másik nő, vagy hogyan miért van almérő, de meg kell szüntetni.
Egy nagy családi ház volt eredetileg. A nagyszülők halála után az ő részük az ingatlanról le lett választva és el lett adva. Kellett oda is egy vízóra, így került a főmérőre egy almérő.
Fogalmam nincs, hogy lehetne ezt megoldani.
Egy új főmérőt is kiépíteni oda..? És annak a költségeit ki állja..? Lehet erre valakit - jelen esetben az eladott ingatlanrész új tulajdonosát - erre kényszeríteni?
Mert most kifizetem a víz felét, ez oké, de hosszútávon nem oké.
Azt, hogy kinek a költsége a másik víz bekötés kiépítési költsége, az nagyon függ az adásvétel szerződés tartalmától.
Ha ez erre nem tér ki akkor az új tulajdonost terheli.
Csőtörés is lehet a vífogyasztás okozója, biztosítosd le hogy elment 40 m3 víz 3 hónap alatt, aztán meg ki kell ásatni a vízcsöveket, mert lehet megcsapolja a másik család
Beszéltem a vízművel. Az almérő tulajdonosánál tavaly nyáron volt utoljára leolvasás. Lefotóztuk az óráját. Rozsdás, párás, leolvashatatlan. A plomba is hiányzik róla..
A kivizsgálás elindult.
Bízom benne, hogy megnyugtatóan zárul.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!