Kezdőoldal » Otthon » Rezsi » Egy erdei köbméter fa elég 1...

Egy erdei köbméter fa elég 1 hónapra fűteni?

Figyelt kérdés

Tudok fűteni gázzal és fával is. Gondolkodom, hogy kipróbálom a fát, mert eddig gázzal fűtöttem. 1 erdei köb konyhakészen 40-45 ezer ft.

Tudom elég hülye kérdés és erre inkább egyéni válaszok adhatóak. Elég sokmindentől függ. Kinti hőmérséklet, szigetelés, ablakok, lakás mérete, mennyire fűtök be, stb... De mégis, elég lehet?

Nektek, akik fával fűtötök, meddig elég egy erdei köb fa? Mondjuk január, február környékén. Kandallóról van szó. 1-2 napra befűtöttem már vele, elég volt, minden helységben érezhető volt.

Köszönöm a válaszokat!

2019. nov. 12. 10:12
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
70%

Nem is feltétlenül nevezhető fűtésnek.

2019. nov. 14. 17:16
 12/13 anonim ***** válasza:
28%
kedves #10. Akkor szerinted mit csinál az infra fűtés??? Tipikusan sugárzásos (már maga a neve is a sugárzó hőleadásra utal) fűtés nagyjából nulla konvekcióval. Ha minimálisan fűti fel a falakat akkor azt azért,mert a teljesítménye kicsi.
2019. nov. 14. 20:46
 13/13 darida ***** válasza:
25%

#12 álhatatosan kitartasz egy rossz ismeret mellett. Azért, mert nem tudsz valamit még hiába ismétled a hibás ismeretedet, attól, az még nem lesz igaz. :-)

Az infrapanelek hatásfoka azért is kiemelkedően jó, mert a villamos energia veszteségmentesen alakul át sugárzó hővé. Nincs hőközvetítő közeg, szemben például a gázkonvektoros vagy radiátoros központi fűtéssel, ahol az égés során felszabaduló hőmennyiség kisebb-nagyobb része elvész.

2019. nov. 16. 17:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!