Kezdőoldal » Otthon » Rezsi » Havonta hány köbméter vizet...

Havonta hány köbméter vizet használtok?

Figyelt kérdés

Augustus óta egyedül élek, addig meg 4-en laktunk itt. Szolgáltató (Bakonykarsz) valamiért az utóbbi időben lusta leolvasni a vízórát, amit 2 havonta ő szokott megtenni. Most nézem,június óta átlagot számlázgatot, konkrétan 12 m3-eket, ami azért szerintem kicsit sok! Hétköznap munkahelyen fürdöm ,mosó és mosogatógépen kívül csak az akvárium ami vízfogyasztó, de az is kb ha 1,5 m3-at használhat kéthavonta (nem kicsi és az RO szűrő is eléggé vízpazarló)

Ma néztem az órát, és szerintem 6 m3-al már túlszámláztak, de még így is sokallom, és az a gyanúm, hogy valahol lehet szivárgásom a ház alatt.

2019. nov. 5. 12:38
1 2
 11/15 mindentudó99 ***** válasza:
100%
Jól mondod annak semmi értelme. A házban kell mindent elzárni. Jó szorosan. Az óra a legkissebb szivargast is kimutatja. M8ndent elzársz es megnézed az órát.
2019. nov. 5. 18:15
 12/15 anonim ***** válasza:
100%
Már csak ketten vagyunk, de gyerekeim, unokáin szerencsére sokszor elszaladnak pár órára, ilyenkor Ők is használók. 6 köbméter körül fogy havonta. Leolvasás úgy látom elég vegyesen van, nálunk negyedévenként jönnek, nem fényképeznek, ha nem vagy otthon értesítést hagynak, telefonon bemondom. Egyébként ha mindent elzársz a lakásban és figyeled az órát, a kis csillag minimális szivárgásnál is forog, meg fogod látni!
2019. nov. 5. 21:33
 13/15 anonim ***** válasza:
100%

Ketten vagyunk, normál használat 12m3/hó.

Kert locsolás kútról.

2019. nov. 5. 21:52
 14/15 A kérdező kommentje:

Este csináltam egy nyomáspróbát, mivel az, RO szűrőn van nyomásmérő. 5Bar a hálózati víznyomásom, és amint elzártam, elkezdett esni. Majd mivel a házon belül még külön zárható a földszint és az emelet, így elzártam az emeletre menőt, majd újra elvégeztem a tesztet. A nyomásmérő lassan visszaesett 4 Barra, de ott meg is állt, és két órával később is ezt az értéket mutatta. Majd teszt újra, de már az emeleti vízrendszerrel. Reggelre egészen 2 Barig leesett a nyomás. Ez alapján az emeletre menő vízcső szivároghat. Ennyit meg lehet a vízóra nem is mutatna, napokra meg nem tudom megoldani, hogy nem használok vizet. 🙂

Az emeletre menő cső egy kb 3 méteres szakaszon az előszoba alatt megy, valószínűleg ott lesz a szivárgás.

2019. nov. 6. 15:44
 15/15 anonim ***** válasza:
Két felnőtt, egy baba, 20-25 m3, azaz ku*va sokat fogyasztunk, nem tudom, hol csesszük el, de ez van. Reggel-este zuhanyzunk, sokat mosunk, kézzel mosogatunk.
2020. máj. 12. 10:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!