Kb.30 év után kiégett egy Tungsram égőnk a pincelejáróban, amit naponta többször is használunk. Volt akinél szintén sokáig bírta?
Figyelt kérdés
Kb. 25 éve vettük a házat, és még az akkori égők vannak a pincében ami egyébként műhely is időnként.
Vagyis még az előző tulajék rakták be az égőket.
A mostani "modern" ledes égőim kb egy évet bírnak.
(Sokszor annyit sem.)
Van akinél még szintén a több évtizedes régi égők funkcionálnak?
2019. okt. 31. 22:49
2/8 A kérdező kommentje:
Igen ezt ismerem.
2019. okt. 31. 23:00
3/8 anonim válasza:
A régimódi mindenből jobb volt. Nekem egy 12 voltos halogén izzóm van ami jól nyomja, idén 18 éves. Három volt eredetileg, az első 4 éve égett ki, a második egy évvel később. LED lett a helyükre rakva, amik pár hónap késéssel, kb egy év alatt kinyiffantak. Ismét LED került be a helyükre, azok egyelőre bírják.
4/8 anonim válasza:
Hagyományos fémszálas izzót már évtizedek óta nem használok. Még a 90-es években átálltam kompakt fénycsövekre, utána, olyan 7-8 éve meg csak LED-re. Még a garázsban, pincében is LED-panelek világítanak.
A legelső Philips kompakt fénycsövem 12 évig bírta, konyhában, naponta több órát világítva, sokszor kapcsolgatva. Ezen meg is lepődtem.
5/8 anonim válasza:
Fogyasztói társadalmat élünk .Vegyél másik izzót bele .
Az örök világosságot nem ez fogja adni .
6/8 anonim válasza:
Kevesebbet kellett volna járni a pincébe borocskáért,ma is világitana .
7/8 anonim válasza:
Van, nagyanyám spajzában. Este nem mászkál oda, nappal meg lát. Ennyi a titok.
8/8 anonim válasza:
Anyumék még azokban az években feltankoltak belőlük úgyhogy nálunk van vagy 50 bontatlan dobozzal. Azzal pótoljuk az eddig elromlottakat régi 30 éves kiégett izzókat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!