Kezdőoldal » Otthon » Rezsi » Nem érné meg jobban asványvize...

Nem érné meg jobban asványvizet használni csapvíz helyett?

Figyelt kérdés

Bérelünk egy kis lakást, ahova dolgozni járunk, mint irodába. Nagyon kevés vizet fogyasztunk, szinte kizárólag a mosdóban, főzés nincs. Ennek ellenére a vízdíj megközelíti az 1000 Ft-ot. Elgondolkoztam, hogy ha vennénk pár liter ásványvizet mondjuk a legolcsóbb fajtából, és azt használnánk pl. kézmosáshoz, olcsóbban kijönnénk.

Nem egy nagy összeg ez persze, de lehet, hosszú távon érdemes lenne akár így.

De általában véve, szinte mindenhez, amihez víz kell (pl. főzés, takarítás) is jobban megérné így.

2019. okt. 12. 11:36
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
83%

Akiben felmerül a kérdés, hogy vezetékes víz helyett palackozott vizet használna (bármire), annak a pénzügyekről, a gazdaságról és a háztartásról fogalma sincsen.

Egy alapszintű képzést valamelyik hozzáértő rokontól fel kellene szedni...

2019. okt. 13. 01:11
 12/20 anonim ***** válasza:
80%

# 10!

Gondolom az "életen" túl a matek sem az erőssége.

2019. okt. 13. 01:19
 13/20 A kérdező kommentje:

Az alapdíj az, amivel nem számoltam. Nem vettem figyelembe, elkerülte a figyelmem. Szerény becslésem szerint pár liter víznél nem használnánk többet egy hónapban, az meg olcsóbb lenne ásványvizek formájában, ha nincs alapdíj. Ha valaki nem olvasta el a magyarázatot, hogy nem egy komplett háztartásról van szó, az az ő baja.

Ettől eltekintve nincs gondom a matekkal, köszönöm szépen, tudok bináris és hexadecimális számrendszerekből is átszámolni tízes számrendszerbe. Még a szekáns és koszekáns függvényekkel is tisztában vagyok.

Autóval meg nem hoznék pár kilométerről ásványvizet, mert többet jelent számomra a környezet, hogy még ehhez is autóba üljek. Eszem megáll, hogy egyeseknél fel sem merül, hogy ha hozni kell valamit, nem csak autóval lehet. A benzinbűzt nem tudod szelektíven gyűjteni, a palackot meg igen. Buszbérletről, vonatbérletről nem tetszettek hallani, légszennyező művészek?

Megint megjelentek a kisebbségi komplexusaikat levezetni próbáló emberek a hozzászólásban.

2019. okt. 13. 10:58
 14/20 A kérdező kommentje:

Azért, mert az alapdíjról megfeledkeztem, vagy ne adj Isten nem tudtam róla, az nem jelenti azt, hogy ennyire hülye vagyok, mint leírjátok. Bár gyakorin ne sok jóra számítson az ember, bár nem érdekel a véleményetek, mekkora hülyének tartotok, amiért nem vettem figyelembe az alapdíjat. Hogy miről van fogalmam, miről nincs, arról meg kedves 11-es, neked nincs halvány fogalmad sem. Ha csak arra jó neked a gyakori, hogy kiosztogasd az embereket, hogy milyen hülyék, jobb lenne, ha felhagynál a használatával és máshol élnéd ki kisebbségi komplexusaidat.

Én tudok olyanokat, amiket ti nem, és le tudnálak hülyézni én is titeket. Bár én kedvesen szoktam elmondani másoknak azt az információt, amit nem tud, vagy elkerüli a figyelmét.

2019. okt. 13. 11:03
 15/20 anonim ***** válasza:
100%
De te szegényem, ha nincs alapdíj akkor az ezer forintos vízdíj még több köbméter és még drágább lenne ásványvízből. Egy nagy wczés utáni öblítés is több mint egy zsugor ásványvíz...
2019. okt. 13. 11:25
 16/20 anonim ***** válasza:
100%

Az hogy ismered a szekánst és a párját sokat nem jelent, mert pont sehol nem használják! KB. ennyire értelmetlen a kérdésed és a hozzá kapcsolódó magyarázatod. Leírtuk már néhányan nem, nem olcsóbb, még alapdíj figyelmen kívül hagyásával sem olcsóbb.

A fogadatlan prókátor meg ne üzengessen privátban. És továbbra is fillérbaxás, ha egy vállalkozás ennyit nem tud kitermelni akkor ott valami nagyon nagy gáz van. Jön az fa. ......

2019. okt. 13. 12:33
 17/20 mindentudó99 ***** válasza:
73%
A legolcsóbb az lenne ha kiköttetned a vizet. Nincs alapdíj. Aztán manapság reneszánszát éli falvakban a régi ártézi kutak újra beüzemelése. Nàlunk éjjel.nappal folyik . Sokan onnan hordják. Ilyen helyről kell feltankolnod.
2019. okt. 13. 13:27
 18/20 anonim válasza:
86%
Úristen... Adj hálát, hogy olyan korban élünk, hogy adott a víz, villany, áram. Te visszafele akarsz fejlődni? Afrikában még mindig hordhatod a vizet a folyóból. Ja, tényleg, köztéri utcai kútból nagy kannában ingyen felcoholhatod a vizet. Grat.
2019. nov. 12. 22:45
 19/20 anonim válasza:
90%
Most olvastam fel a munkatársaimnak, hogy együtt röhögjünk a kérdésen :)
2019. nov. 13. 11:10
 20/20 anonim ***** válasza:
100%
Azóta valószínűleg havi több tízezerért veszi az ásványvizet, hogy le tudja öblíteni a napi kuláját :D
2019. nov. 13. 14:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!