Kezdőoldal » Otthon » Rezsi » Valóban ilyen drágák az...

Valóban ilyen drágák az albérletek?

Figyelt kérdés

Jövőre egyetemre tervezek menni és ha minden jól halad fel fognak venni. Viszont koliba egyszerűen nem szeretnék menni, nem tudok tanulni úgy ha a közelembe van valaki.

Szerencsére tudnák fedezni a szüleim az árát, de én érezném magam szarul ha ennyit költenének rám. Már garzonok is 80-100 körül mozognak:(

Lakótársra is gondoltam, de mi van, ha valami idiótát fogok ki?

2019. aug. 7. 21:51
 1/8 anonim ***** válasza:
74%
Ketten lesztek!
2019. aug. 7. 22:08
 2/8 anonim ***** válasza:
60%
Lakótársra is gondoltál? pf, azert az durva, hogy egyes 18 evesek mar azonnal egyedul akarnak berelni lakast a szuleik penzen, mikozben kb. csak aludni jarnak haza (jobb szakokon). 2 diplomat csinaltam, 2-3 emberrel laktam mindog egyutt
2019. aug. 7. 22:20
 3/8 anonim ***** válasza:
40%

Azèrt ez a ha közelemben vannak nem tudok tanulni erős. Èn tudtam, miután vègiggüriztem az egyetemet, este mentem a moziba kukoricát sütni, majd èjfèlkor hazaestem. Ráadásul mèrnök vagyok.

Persze kènyelmesebb kis bűntudatot színlelni amíg anyádèk kiadnak alsó hangon havi 200-at lakásra rezsire meg kajára, plusz adnak zsebpènzt hogy hètvègenkènt leidd magad.

Kicsit gondolkozz.

2019. aug. 7. 22:30
 4/8 anonim ***** válasza:
83%

Hűűű, azok a boldog kollégiumi évek....!

Megevett volna a penész ha egyedül kellett volna laknom!

Persze, véglegesen meg kell egyezni a többiekkel: ha tanulás akkor nincs nőpajtás (fiúpajtás)a szobán! Nincs tétova sétálgatás ide-oda!

Na, és meg kell tanulni úgy tanulni, hogy zavaró körülmények is vannak. Én is zavarok mást, más is engem, de nem indokolatlanul. Ezért baj (később), ha a gyerek teljes csendben tanul mert nem tudja elereszteni a füle mellett azokat a zajokat amik érik, de nem kellene felfigyelni rájuk.

Hallottam egy egyetemistától, hogy az elektromos művekhez járt éjszaka dolgozni az áramelosztóba és - főleg vizsgák idején - ott tanult a transzformátorok lágy zúgása mellett. Egy képzett szakember volt mellette (rendkívüli esetre), meg ő. Ma már jól kereső mérnök.

2019. aug. 7. 22:52
 5/8 anonim ***** válasza:
88%

Lakótársra is gondoltál???

Ez de cuki. :D Én örültem, hogy 8 lakótárssal együtt tudunk bérelni egy lakást közösen anno. :D

Hát ja, idióták voltak. Mi lett volna? Igyekeztem elkerülni őket minél jobban, na bumm.

2019. aug. 8. 10:50
 6/8 anonim ***** válasza:
84%
Milyen szakra fogsz menni? Arra számolj, hogy szaktól függően kevesebbet-többet a könyvtárban kell tanulnod. Lesz olyan szakirodalom, amit csak könyvtárban érsz el, és nem kölcsönözhető, csak ott olvasásra adják ki. Az egyetemi tanulás teljesen más, mint a középiskolai. Mindenképp szokd meg, hogy lehet könyvtárban tanulni. (A bme könyvtára nagyon jó hely. De a szegedi tudományegyetem könyvtára is) És igen, az albérletek ilyen drágák. Budapesti bérleti díjakat követem nyomon: jelenleg a garzonom 100-120 ezer+rezsi a havi bérleti díj. Szobát kapsz 50-60ezer+rezsiért. Ez jövőre emelkedni fog. Ha egy szobát bérelsz, és a lakáson osztoztok még ketten/hárman, akkor az nem olyan vészes. Ha 3-an, 4-en vagytok 1 lakásba, ott lehet tanulni. Ennyien sztem most is laktok együtt.
2019. aug. 8. 11:29
 7/8 anonim ***** válasza:
100%

Az előtted író vagyok. Nekem 45k volt még 4-5 éve úgy hogy saját szobám se volt, egy másik lánnyal osztoztunk 1 szobán.... Már akkor is 80-90 környékén lehetett saját, külön szobát bérelni, nem hiszem, hogy azóta olcsóbb lett.

2019. aug. 8. 11:38
 8/8 anonim ***** válasza:
100%

A kolis évek voltak életem legszebb évei. Tanulni is sokkal könnyebb volt, mert mindig kéznél voltunk egymásnak, tudtunk kérdezni. Együtt rajzoltunk a beadandókat (mérnök vagyok) egy-egy sör és baromi jó hangulat társaságában sokszor hajnalig. Rengetegszer bent lógtak a nem kolisok is velünk pont azért, mert többen, egymást segítve előrébb jutottunk, mint egyesével elvonulva. Igazi csapat voltunk a bulizásban és a tanulásban is. Ha hülye szobatársat fogtunk ki is ki lehetett ülni a tanulószobába, vagy a társalgóba tanulni. Ha ez sem jött be, még mindig maradt a könyvtár gondolata, de jó időben már arra is rendszeresen volt példa, hogy a közeli folyó partján a füvön fetrengve tanultunk többen.

Egy albérletben sokkal rosszabb rossz lakótársat kifogni, mert még menekülnöd sincs igazán hova, avagy szívja a fogát az ember, hogy ennyi pénzért el kell mennie máshova tanulni. Lehet teljesen más az életvitele, a stílusa, mást tanul, elmentek egymás mellett. Én pont azt imádtam a koliban, hogy közel voltak a csoporttársaim (második évtől már úgy alakítottuk a szoba társaságát, ahogy megbeszéltük és szerettük volna), lassan kiforrtak a társaságok, megtanultunk együtt élni a csajokkal és tolerálni egymás hülyeségeit. Mindenki egy célért hajtott és mivel én pl. szaktársaimmal laktam együtt a második évtől már végig, ezért mindig ugyanakkor kellett tanulnunk is, békén hagytuk egymást.

Igazán nagyon sajnáltam volna, ha kimaradnak ezek az évek az életemből, imádtam minden nehézségével együtt. Azokat a személyeket, akikkel anno a legnagyobbakat buliztuk és a legtöbbet tanultunk együtt, ma a legjobb barátaimnak mondhatom. Az ország különböző pontjain élünk mindannyian, mindenki megházasodott és családot alapított, de a mai napig találunk arra időt és alkalmat, hogy találkozzunk és eltöltsünk egy kellemes napot/hétvégét együtt. Bármikor bármelyikőjüket felhívhatnám, ahogy ők is engem. Ilyen mély kapcsolatok nem alakulnak ki, ha ez a rengeteg élmény és bizony sokszor nehézség nem köt össze bennünket.

Szóval nem kell tartani a kolitól és nem értem miért félnek tőle ennyien. Ár-érték arányban tök jó dolog!!!

2019. aug. 8. 12:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!