Klímával fűtők, ha köd van, akkor valóban szarabb lesz a hatásfoka a Daikin klímáimnak? Nemrég telepítették őket, most -4 van kint és 23 fokra állítva legkisebb fokozaton itt 24.5 fokot csinált. Mennyivel fog romlani, ha kint -15 lesz?
Igen. Magasabb páratartalom mellett több nedvesség csapódik le a hőcserélőn ami lefagyhat, ez pedig rontja a hatásfokot. Ahogy az ezzel járó leolvasztás is.
Ha a klíma teljesítménye elég nagy akkor a mostani hőmérségletet -15ben is megtartja csak hangosabb lesz és több áramot fog fogyasztani.
-8 fok van odakint. a klímáim legkisebb fokozaton mennek, 21 dB. a kültéri egységek szépen dorombolnak, nem hangosak, nem olvasztanak agyba főbe. itt most benyomtam a turbót lefekvés elött, felnyomom 27 fokra, szeretem a meleget, reggelére úgyis lehül 24.5-re :D
amúgy belett építve fűtőszál a kültéribe, hogy ne legyen jegesedés.
"Végül is nem baj, mert majd ha leáll a klíma a sok dzsuva miatt, akkor legalább jó pénzért megyünk karbantartani :)"
Érezni lehet a "jóindulatot" a kommentedből. Mellesleg nem valami jött-ment céggel csináltattam, hanem több évtizedes tapasztalatuk volt a szerelőknek is.(lehet kicsit drágábbak voltak, de legalább értettek hozzá)
Ui: Elmondásuk alapján nem csak itthon dolgoznak. Amúgy téged biztos nem hívlak, 10 ezer az éves karbantartás / klíma, abszolúte megéri (mellesleg a gázkazánt is karban kell tartani. A beruházott összeg pillanatok alatt megtérűl, mivel nyáron hűtenek is, télen fűtenek is és eddig csak pár kilowattot ettek ;) Egy modern gázkazán kialakítása mennyibe is fájt volna? Jah, meg a sok ocsmány cső és a helyet foglaló fűtőtestek? Ja, és még hozzátenném pluszba, hogy a -20 fokban a gázkazán is többet megy ;D szóval hogy leesik a cop 3-ra, vagy több földgáz megy el, nem mind egy? Ezek a gépek feltudják venni a versenyt egy átlagos, modern gázkazán hatékonyságával és amúgy még zöldek is...
Mellesleg ha meg nagyon sok levél hullana oda, amit kétlek, de ha mégis, van bennem annyi, hogy letakarítom. Elvégre a többi gépemet is tisztítom, takarítom, nem valami fogyatékos vagyok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!