Bosch vagy Hajdu bojler?
Be van vizsgáltatva a kútvíz? mert ha igen és iható, akkor a Bosch-t vedd nyugodtan..
Azért arra ügyelj, hogy az aktív anód miatt rendkívül jó földelése legyen a bojlernek(is)..ha agresszív a víz, akkor így védi hatásosan az üstöt az aktív anód.
A régi Hajdú valóban rendkívül tartós volt, de gondoskodtak róla, hogy a mostaniaknál ezt már kiküszöbölje(!) a gyár.
Ráadásul a réginek csapnivaló volt az elektronikája, az állandóan korrodálódó, kigyulladó életveszélyes rádugós sarus megoldása, amire még a víz is rácsepegett ha szivárgott a tömítés. (Az újaknál már egy egységet képez.)
A fentiek miatt én Gorenjét vettem és kb 15 éve gond nélkül használom.
Ráadásul pár percig tart csak egy vízkőtelenítés, mert azt ésszel gyártották le.
Magyarul, nyugodtan váltsál a neked kedvezőbbre.
(Majd jönnek mindjárt az ellenvélemények.)
A Bosch gyakorlatilag egy ezernéven forgalmazott olasz hulladék.
Az a gond ezzel a bojlerrel, hogy amikor vízkövezni kell, akkor úgy kell kitépni a vízkőtől szétnyilt fűtőszálat egy akkora nyíláson amin a csuklóm is allig fér át.
Garantáltan megsérül a lehelet vékony bevonat. A következő vízkövezést már megsem éri mert kilukad a vékony tartály palást.
Persze ha van elötte egy vízlágyító, akkor ilyen probléma nem merül fel. Nincs vízkő nincs probléma.
Maradj te csak a hajdunál .
Ne az árak vezéreljenek .
Én nem jól hangzó márka nevet vennék.
A kemény vizet egy bojler sem szereti .
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!