Miért pukkant szét a 10 literes kisbojler?
Most az egyik ismerösömnek szereltem fel mint laikus kisbojlert. Minden szépen felraktunk, (áram alá még nem helyeztük) de elindult a víz töltés és 2 perc után nagy pukkanás és a bojler szétnyomodot és a viz kifolyt.
Apukám azt mondta meg kellett volna nyitnunk a kézmosonál a meleg vizet, hogy a levegő tudjon hová tágulni.
Szerintetek is ez lehetett a hiba?
Így van ezt hibáztátok el de nem ez a hiba! Hol a biztonsági szelep amin keresztül ilyenkor lefúj a bojler? Felszereltétek? Anélkül esélyed sincs üzemeltetni!
Bojler helyes feltöltése úgy zajlik hogy megnyitjuk a legtávolabbi melegvíz csapot és ha azon folytonosan folyik a víz elzárjuk így fel lesz töltve a rendszer.
De ettől a hibától még nem kellene eldurrani a bojlernek, valószínüleg túl nagy a rendszerben a nyomás sőt ezért legközelebb egy nyomáscsökkentőt is kell tenni a hidegvizes oldalra a biztonsági szelep elé.
A másodiknak annyit írnék hogy ez itt hagyományos szögletes és Hajdu is, [link] még is nyomás alá helyezhető, a kérdező ismerősének meg annyit, hogy ezért ne dolgoztasson románokkal!
-Atombombát csináltál már?
-Ki? Én?
-Igen te!
-Há' má' hogy ne csináltam volna! Otthon mi vagyunk a sógorral a legjobb atombomba készítők! Nálunk nem csinálnak ám ilyen szar atombombát mint ti!
Na kb. így álltál neki a vízmelegítőnek.
Igen igazatok van. Egy sima egykaros mosdó csapteleppel szeretük volna üzemeltetni.
Az eredeti csaptelepet nem szereltük fel hozzá.
És ennek amit felszereltetek, műanyag tartálya van,
és ezért sem bírja a nyomást!
Amúgy megjavítható, ha szétszeded.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!