Kezdőoldal » Otthon » Lakberendezés » Otthonos vagy inkább letisztul...

Otthonos vagy inkább letisztult környezetre várgytok a lakásotokban?

Figyelt kérdés
Melyiket szeretnétek inkább: családi képekkel teli, személyes tárgyakkal zsúfolt, meleg környezet vagy tiszta, makulátlan, átlátható helyet?
2019. jan. 2. 18:48
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

Számomra az otthonos és a letisztult nem egymás ellentétei, illetve az otthonos számomra nem egyenlő a "családi képekkel teli, személyes tárgyakkal zsúfolt" lakással.

Nem vagyunk egyformák. Nem csak fekete és fehér létezik.

2019. jan. 2. 18:53
 2/8 anonim ***** válasza:
76%
Valahol a kettö között, de semmiféle "telezsúfolt" dolog nem fér bele az értékrendembe. (Márcsak azért is, mert az otthonos nekem nem a családi képekkel meg egyebekkel telepakolt, ez a rendetlen kategória, hanem ha nincs patikai rend, de azért tiszta, és áttekinthetö számomra)
2019. jan. 2. 18:57
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Nem biztos, hogy egy családi képekkel teli, zsúfolt környezet meleg. Lehet az taszító, zavaró is. Én inkább a kevésbé zsúfolt, letisztult lakásbelsőt szeretem, de nem a minimál stílusú, üres tereket, hanem a néhány, de ízléses dísztárggyal, növényekkel dekorált helyiségeket.
2019. jan. 2. 20:31
 4/8 anonim ***** válasza:
100%

A címet olvasva nekiduráltam magam a válasznak, de mit tesz Isten, az 1-es mindent leírt amit akartam!

És még annyit, hogy otthonos, meleg, nem zsúfolt a lakásom (sőt, még tiszta is!:) pedig nincs féldarab családi kép sem.

2019. jan. 2. 20:44
 5/8 anonim ***** válasza:
77%

Számomra sem mond ellent egymásnak a kettő. Lényeg a jó berendezés és megfelelő személyesség.

Én például nem szeretem a régies dolgokat. Persze a valódi antik bútorok teljesen más hatásúak, de ezek a szoci korból megmaradt laminált borzalmak sosem jöttek be.

A jelenlegi szobám gyakorlatilag teljesen IKEA. Kallax polc, letisztult asztal, fekete-fehér tárolódobozok, Breim "olcsó" gardrób. Még egy jó ágy kellene és teljes lesz a kép. Mellette inkább a díszítés, 1-2 kép, apróságok amik feldobják a szobát. Van akinek ez 7m2-en már zsúfolt lenne én pont jól elférek.

2019. jan. 2. 21:06
 6/8 anonim ***** válasza:
100%

Ami nekem igazából nem tetszik, ami otthon a családi házunkban van.

Régen mikor meg lett építve, be lett rendezve, akkor elég stílusos volt, minden szobának volt egy hangulata.

Mára meg egy baromi nagy káosznak látom az egészet. Az évek során az egyes garnitúrák 1-1 darabja tönkrement, ki lett dobva, lett helyette másik innen-onnan kapott, összeszedett garnitúra, fotel, szék, akármi.

Hiába nagy lakás, 2 nagy szoba, 2 kicsi + emeleti nappali, egyszerűen semmi nincs jól berendezve. A fotel az egyik ilyen a másik olyan a harmadik a mamáéktól van a negyedik ki tudja honnan. Minden zsúfolt, sok a felesleges tárgy, bútor. A szekrény kollekció egyik tagja az egyik szobában a másik a másikban a harmadik a pincében.

Vagy a gyűjtögetés ami a halálom. Akár tárgyak, akár bútorok. Például vannak ezek a fotelből kihúzható ágyak. Ami ágynak kényelmetlen, fotelnak kényelmetlen de legalább bűn rondák is.

Vagy minden szoba gyakorlatilag alvó szoba. Szerintem meg olyan hülyén néz ki, hogy jön bárki akkor mindenhol ott van egy üres ágy, mintha valami halotti tort ülnénk. Nincs egy vendégfogadó "tiszta szoba" vagy egy kulturált nappali.

2019. jan. 2. 21:19
 7/8 anonim ***** válasza:
A csak modern bútorokkal berendezett és túl átlátható lakás is szép valamilyen szempontból, de inkább olyan kiállítási jellegű, nekem hangulattól mentes és hideg hatású. A rusztikus berendezés melegebb hatású, sokkal komfortosabb, de azért azt sem vinném túlzásba nem akarok egy "nagyi háza" jellegű régimódi lakásban élni, inkább megteremteném az összhangot a két stílus között, hogy igazán otthonos legyen. Valamiből modernet, valamiből pedig rusztikusat vennék attól függően, hogy mi tetszik kinézetre. Nézelődtem a neten is, és szórólapokban is, és ha még nem is mindenéből, de elég sok dologból határozott elképzelésem van álmaim lakásának megteremtéséhez!
2019. jan. 9. 00:00
 8/8 anonim ***** válasza:

"családi képekkel teli, személyes tárgyakkal zsúfolt, meleg környeze"

Ez nem otthonos, meleg, hanem rendetlen, zsúfolt, nyomasztó környezet!

2019. jan. 9. 07:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!