Minden amerikai konyhás lakásban villany tűzhely van? Milyen feltételek mellett lehetne kicserélni gáztűzhelyre?
Nincs mindenhol, nekem pl. gáz főzőlapom van (és elektromos sütő, elektromos pároló)
Természetesen akkor cseréleheted ki, ha van ott gáz,vagy oda kell vezetni.
Természetesen Ön alkalmazhat PB gázzal működő készüléket is.
Ehhez nem kell különösebb átalakítás - amennyiben maga a palack nem zavaró.
Ennek a megoldásnak hátránya:
- fogyasztástól függően a palackot cserélni kell.
- a konyhából /vagy a vele azonos térben levő helységből/ nem nyílhat lejárat alacsonyabban levő helységbe. Pl. pince, mivel a földgázzal ellentétben a PB nehezebb a levegőnél.
- jelenleg alapból földgázra beállított tűzhelyt kínálnak kereskedelmi forgalomban. Külön kell jelezni megrendeléskor hogy nem vezetékes gázról szeretné üzemeltetni. Ehhez más /kisebb/ méretű fúvókát kell beépíteni, beszabályozni! Mielőtt megszólnának - létezik olyan típus is, aminél nem fúvókát kell cserélni hanem /mint jármű porlasztóját/ csavarok ki-be tekerésével lehet a helyes égést beállítani, ezt a beüzemelést végző szakember elvégzi...
nem biztos, hogy kitudod cseráltetni hivatalosan.
nam igazán szeretik a lakóhelységekben a nyílt lángú dolgokat mostanában. könnyen lehet, hogy egy amriaki konyhára, ami ügye egy légtér a nappalival, nem biztos, hogy megadják az engedélyt.
persze fusiba be lehet kötni, csak egyrészt kérdéses, hogy milyen minőségben csinálják meg neked, meg kockáztatot vele, hogy ha kiderül, akkor a gázszolgáltató leköti a gázórádat.
PB vagyok.
Kérdésem az hogy ki vállalja el fusiban vezetékes gáz használatakor a bekötést-beüzemelést?
Ugyanis az érvényben levő gáztörvény szerint minden felelősség a bekötést/beüzemelést végző mesteré, aki a nevét adja!
Megszűnt az - hogy védekezhet azzal hogy így hozták el a boltból, a lakó kérése volt stb...
MINDEN felelősség a szerelőé!
Nincs értelme ilyenen reszkírozni...
Megkérdezhetem, hogy miért akarsz gázt a villany helyett?
A kerámialapos főzőlap sokkal-sokkal jobb, mint a gáz. Tudom, főztem sokat mindkettőn, nekem soha nem kéne gáztűzhely.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!